Sarmalute

de Andra_Constantinescu in Porc, 6 Ian 2015 | 933 vizualizari

 

Cu sarmalele am niste experiente tare neplacute si la 4 ani am decis sa nu mai mananc niciodata. Deocamdata, asa a fost, insa pentru cei dragi, care mananca, trebuie pregatite. Au iesit 55 de sarmale, am socotit cate 3 de persoana, deci 18 portii aproximativ.

 

INGREDIENTE

  • doua verze murate (lasate la desarat cu o zi inainte);
  • un ciolan afumat;
  • 1500 g pulpa de porc proaspata;
  • 400 g gusa de porc afumata;
  • 3 cepe;
  • 100 g de orez;
  • 2 oua;
  • 6-7 linguri de bulion;
  • o lingurita de cimbru;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • sare si piper dupa gust;
  • 2 foi de dafin;
  • 1-2 cani de apa, in functie de marimea cratitei folosite.
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Se toaca pulpa si gusa de porc si ceapa (curatata si spalata). Peste ele se adauga: 100g orez (spalat), doua oua, doua linguri de bulion, o lingurita de cimbru, o lingurita de boia de ardei dulce, sare si piper, dupa gust. Se amesteca toate aceste ingrediente, apoi din compozitia obtinuta se ia cam cate o mana si se impacheteaza intr-o foaie de varza murata, taiata potrivit. Si tot asa pana se termina amestecul.


Varza care ramane se toaca si jumatate din ea se pune pe fundul unei cratite, peste care se pune putin piper, doua foi de dafin si doua linguri de bulion. Se pune ciolanul in mijlocul cratitei si se inconjoara cu sarmale. La final, acestea se invelesc cu cealalta parte de varza murata tocata si se adauga un pic de piper si 2-3 linguri de bulion, dupa preferinta. Deasupra se pun cateva foi de varza murata, cat sa acopere toata cratita, si se adauga 1-2 cani de apa, dupa necesitate.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se pune cratita la foc mic pana da in clocot, cat sa se imprastie bulionul printre sarmale, dupa care se baga la cuptor.


 

TIPS-URI

1

Nu se mai pune sare peste varza murata tocata deoarece are destula.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (13)

dantes 1

07.01.2015, 09:27

Bune!

marcela1979 1

08.01.2015, 01:58

mirela0911 1

08.01.2015, 13:47

Ce bune-s!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!