Sarmalute ardelenesti

de diaconta in Mancaruri cu carne, 27 Aug 2010 | 12102 vizualizari

 

Ardeleanca fiind tare-mi mai plac sarmalutele.........

 

INGREDIENTE

  • 2 capatani de varza dulce(1,8 kg)
  • 750 gr carne de porc
  • 250 gr orez
  • 1 morcov
  • O legatura marar
  • 300 gr afumatura (kaiser)
  • Sare,
  • piper,
  • boia,
  • vegeta
  • 2 cepe mari
  • Suc de rosii
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute ardelenesti:

Se pune apa la fiert cu putina sare.Se oparesc frunzele de varza doar atat cat sa se inmoaie putin.



Morcovul se curata si se razuieste.



Se toaca carnea, e de preferat carnea cu putina grasime.



Se curata si se taie marunt ceapa.Se prajeste cu putin ulei,apoi se adauga morcovul,carnea si orezul. Se lasa pe foc aprox.5 minute,amestecand sa nu se lege de cratita.



Se condimenteaza cu sare,boia,piper si se adauga mararul tocat marunt.



Se aseaza putina compozitie pe fiecare frunza de varza si se ruleaza avand grija sa introducem capetele in interior ca sa nu iasa compozitia.



Frunzele mai mari se rup in doua.



Sarmalutele vor iesi mai mari sau mai mici in functie de iscusinta bucataresei.



Se aseaza in oala de lut(speciala pentru sarmale),alternand randurile de sarmale cu bucati de afumatura.



Se mai poate pune pe fundul oalei marar uscat si cimbru.



Se amesteca o cantitate de apa suficienta cat sa acopere sarmalele cu sare,vegeta si suc de rosii.Se pune peste sarmale si se pun sa fiarba la foc mic in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 1 1/2 ora,dupa care se stinge focul si se mai lasa in cuptor.



Nu trebuie ca sarmalele sa fie fierte de tot cand stingem focul,pentru ca ele isi vor continua fierberea pana cand se raceste cuptorul.















 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

diaconta 1

28.08.2010, 20:21

Va astept fetelor daca va plac

nadina73 1

29.08.2010, 03:52

super bune mai nou am incercat si cu mamaliguta dupa prietena mea danuta care e moldoveanca ,sant grozave sincer la noi in ardeal nu se fac cu mamaliguta dar ea ma convinssuper 5 f

diaconta 1

29.08.2010, 18:31

sincer,nici eu nu le-am incercat niciodata cu mamaliguta....imi plac asa singurele,sa le simt gustul....dar imi place mamaliga cu branza sau cu papricas pe pui sau pe ciuperci

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata