Sarmalute in varza acra

de Maria68 in Mancaruri cu carne, 16 Mai 2012 | 1698 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-750g carne tocata porc-vita
  • 100-120g orez
  • 2 cepe uscate
  • 3 frunze dafin
  • bulion/pasta de tomate
  • 2 bucati carnati de casa sau costita sau untura porc
  • varza acra
  • sare, piper
  • 1 legatura marar, optional patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in varza acra:

Daca varza este prea acra sau prea sarata, se spala foile in cateva ape caldute si se scurg bine. Daca frunza este un pic mai mare , se taie in doua sau sfert , in functie de cum dorim sa facem sarmalele(mai mici sau mai mari). Restul , ce ne ramane, taiem fideluta.

Intre timp calim ceapa, intr-o tigaie in care uleiul este incins, timp de cateva minute. Nu trebuie sa fie rumenita .

Intr-un castron mare, se amesteca carnea tocata, ceapa,orezul(spalat bine), sare piper, pasta de tomate sau bulion(eu nu folosesc boia) si un pic de apa(cam 100g) pentru ca atunci compozitia(dupa ce este fiarta) nu iese tare. Se amesteca ingredientele si lasam cateva minute pentru a se intrepatrunde.


Se intinde pe mana stanga o foaie de varza ,se aseaza putina carne pe latimea frunzei si rulam foaia de varza, iar cu degetele de la mana dreapta se preseaza marginile foii de varza spre interior astfel formandu-se sarmaua.


De regula sarmalele se fierb in vase mai mari tapetate cu foi de varza, eu am optat pentru un vas de lut in care am asezat primul strat de sarmale, iar peste el am pus rosii decojite si marar.Am continuat cu al doilea strat, pana sau terminat sarmalele, iar deasupra am adaugat doua bucati de carnati de casa.


Am turnat apa clocotita, cat aproape sa ajunga nivelul sarmalelor si am pus la cuptor(am acoperit vasul cu folie). Dupa ce au dat in primul clocot(verificam la cuptor), dam focul un pic mai incet si lasam sarmalele sa fiarba la foc mic, pana consideram ca sunt indeajuns de fierte.

Inainte de a le scoate din cuptor, inlaturam folia si lasam sa se rumeneasca un pic.

Se pot servi cu smantana deasupra, cu mamaliguta alaturi, depinde de dorinta si pofta fiecaruia.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in varza acra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

iri_iri 1

16.05.2012, 21:30

Alinutza80 1

16.05.2012, 22:12

tare bune

mihaelar63 1

17.05.2012, 11:58

Carnati nu am mai folosit la sarmale , dar niciodata nu e prea tarziu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu sos de rosii