Sarmalute moldovenesti

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 29 Dec 2010 | 9406 vizualizari

 

Obligatorii pe masa de craciun mici si gustoase facute dupa o retzeta din zona moldovei.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg carne tocata amestec
  • 1 ciolan afumat
  • 1 kg ceapa
  • 1 cana orez
  • 1 borcan 400 g pasta tomate
  • 3 legaturi marar
  • sare
  • piper
  • 3 verze murate mari
  • 1/2 kg costita afumata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute moldovenesti:

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin.


Carnea de pe ciolan se scoate si se da prin masina de tocat.


orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore


Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie, se adauga 3-4 linguri de pasta de tomate, sare, piper, se mai amesteca 2-3 min. si se pune la racit.


Mararul se toaca fin.


Costita afumata se taie felii.


Intr-un castron mare se pune carnea tocata, carnea de la ciolan, orezul, ceapa calita rece, mararul si se amesteca bine, se gusta, se potriveste de sare si piper si se lasa o jumatate de ora pt omogenizarea aromelor


Cand amestecul este gata se trece la formarea sarmalutelor ( de preferintza f mici ). mie mi-au iesit 154 de sarmalute.


Apoi punem pe fundul unei cratite un strat de varza tocata cateva felii de costita si apoi un rand de sarmale, iar cateva felii de costita si un rand de sarmale pana se umple cratita. Deasupra se pune un strat de varza.


Se face un amestec din 3-4 linguri paste de tomate si apa si se toarna in cratita pana acopera varza.


Se pune cratita pe foc 90 de min la foc min agitand-o din cand in cand sa nu se prinda


Dupa aceasta se completeaza cu apa si se pune in cuptor la 200 de grade C cel putin 3 ore dupa care sunt gata.


Se consuma cu zmantana, mamaliga si ardei iute daca va place


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

MotanLaOale 1

11.01.2011, 15:01

bune rau este adevarat

mihaelar63 1

17.06.2011, 00:16

MotanLaOale 1

27.07.2011, 12:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Vitel stroganoff cu orez basmati