Savarine

de ionela2682 in Prajituri, 5 Oct 2010 | 3957 vizualizari

 

Dupa multe cautari pe net, in reviste, caiete cu retete am gasit in sfarsit o reteta pe placul meu si am zis sa o incerc .

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 2 plic zahar vanilat
  • 8 lg pesmet fin
  • sare
  • Pt sirop:
  • 250 g zahar
  • 1 1/2 pahar apa
  • 1 fiola rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

-galbenusurile ,zaharul vanilat si zaharul se freaca pana se albesc si-si dubleaza volumul


-albusurile se bat spuma


-peste galbenusuri se adauga pesmetul si se amesteca bine


-dupa care incepem sa adaugam cate o lingura de albus amestecand usor


-am uns forma de briose cu unt si am umplut cam trei sferturi cu compozitie



-am dat la cuptor pana s-au rumenit, intre timp preparam siropul in care introducem dupa ce s-au racorit putin gogoselele coapte,


-Taiem un capacel si umplem cu frisca


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

ionela2682 1

08.10.2010, 17:16

pe verticala sunt facute...bine ca se vad la deschidere

elena1988 1

02.02.2011, 19:35

andreea_angelo 1

25.11.2012, 14:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!