Napolitane II

de laylalala in Prajituri, 16 Feb 2011 | 8560 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 6 oua, separate
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 gr unt, topit
  • 50 gr untura, topita
  • 200 gr faina
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita acid citric
  • Pentru crema
  • 250 gr ciocolata cu lapte
  • 250 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane II:

Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Intr-un vas bate galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie. Incorporeaza untul topit si untura, turnand cate putin si amestecand continuu. Adauga faina amestecata cu bicarbonatul si acidul citric. Inglobeaza albusurile spuma.


Coace foile de napoliatane in aparatul special de vafe pentru foi subtiri de aluat.Lasa-le sa se raceasca complet.


Pentru crema, topeste la bain-marie ciocolata apoi las-o sa se raceasca 20 de minute. Bate frisca apoi incorporeaza ciocolata topita si racita.


Unge foile de napolitana cu crema suprapunand cate 4-6 foi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane II" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

17.02.2011, 10:45

minunate

laylalala 1

17.02.2011, 11:07

este un aparat special pentru facut foi de napoilitane sau corneturi pentru inghetata

Ligia Bxl 1

06.12.2013, 11:27

aaa aparat ptr cornete am si eu,tre sa-l pun iar in functiune,merci draguta ptr idee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitane