Savarine

de Brindusa in Prajituri, 22 Feb 2011 | 6494 vizualizari

 

Wekendul asta am facut si eu, ca mai toata lumea dupa cate am vazut, savarine. La cat de usor sunt de facut, ma mir ca le mai cumpara cineva din cofetarii.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 15 g drojdie proaspata (sau 7g uscata)
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar 
  • 3 linguri ulei 
  • 2 linguri esenta naturala de vanilie
  • 500 g frisca
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • putina peltea de gutui
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

  • Amesteca drojdia cu zaharul si laptele, pana ce zaharul se dizolva.
  • Amesteca faina cu oul, uleiul si drojdia
  • Adauga esenta si amesteca cu o lingura pana ce toate se omogenizeaza
  • Coca  care rezulta e destul de lichida. Las-o la crescut cam 1/2 de ora
  • In timpul asta pregateste formele. Sau, daca n-ai forme de savarine (asa ca mine) le poti face in forme de briose. Eu am pus si hartie, dar nu e bine,pentru ca se lipeste si nu se pot scoate savarinele. Mai bine ungeam bine cu unt formele
  • Umple formele si mai lasa-le 1/2 de ora la crescut. 
  • In timpul asta incalzeste cuptorul la 180 C (mediu) si fa siropul.  Amesteca apa cu zaharul si lasa la foc mic pana ce scade un sfert din lichid. LAsa la racit.
  • Coace savarinele cam 10 - 12 minute, pana ce se inrosesc putin deasupra.
  • Lasa-le la racit. Cu grija scoate-le din forme si taie putin din partea de sus, ca un capac
  • Insiropeaza-le din abundenta cu sirop.Pune cate o lingurita de frisca (sau cat iti place)
  • Pune usor capacele peste frisca si unge-le cu peltea de gutui
  • Se pastreaza la frigider maxim 2 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni