Savarine

de adnia in Prajituri, 19 Ian 2013 | 2575 vizualizari

 

Iarasi e weekend, iarasi avem ceva bun! Am descoperit si eu savarinele de casa, facute cu pesmet si pot sa spun ce savuroase sunt! Asa mi-am adus aminte de minunatele prajituri pe care le consumam cu placere la cofetarie, in copilarie, cand cautam frisca aceea adevarata!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:

Blat

  • 5 oua
  • 6 linguri pesmet
  • 5-6 linguri zahar
  • arome (eu am pus extract de vanilie)
  • Sirop:
  • apa (500 ml)
  • zahar (500 gr)
  • esenta de rom (2 fiole)

Umplutura:

  • 400 ml frisca lichida
  • dulceata de zmeura, sau alte gemuri acrisoare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:




Se bat albusurile spuma tare. Separat, se bat galbenusurile cu zahar, pana se formeaza o spuma fina. La aceasta se adauga aromele si pesmetul, care se incorporeaza lingura cu lingura. Acum este momentul sa incorporam si spuma de albusuri, amestecand de sus in jos cu o spatula. Aluatul obtinut se toarna in forme unse si tapetate cu faina (daca folositi forme de silicon, ca ale mele, doar ungeti formele cu putin ulei inainte de folosire).

Se dau la cuptor pana trec testul scobitorii si capata o frumoasa culoare aurie (190 grade, 15-20 min.)

Se scot cu grija din forme (dupa ce s-au racit), iar intre timp se prepara siropul: se pune la fiert apa cu zaharul, pana se se leaga putin, dupa care se racoreste putin si se adauga romul. Dupa racirea completa a siropului, se toarna incet peste savarine. (eu am preferat sa inmoi fiecare savarina in parte in sirop, apoi am mai turnat putin si in tava, astfel incat acestea sa traga usor lichidul si sa se imbibe).

Se pune putina dulceata de zmeura pe fiecare savarina insiropata, apoi urmeaza cate un mot de frisca proaspat batuta si se decoreaza dupa preferinta (eu am mai asezat o zmeura din dulceata in varful motului de frisca). Se dau la rece pana in momentul servirii. Sunt extraordinare!

Enjoy!

 

TIPS-URI

1

pt. rapiditate, si pt. ca aveam in casa siropuri de toate felurile preparate de mine , am preferat ca, in locul siropului clasic prezentat,sa amestec putina apa rece cu sirop de soc si cu esenta de rom. In acest fel am avut siropul gata racit pt. savarine si a fost si foarte bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

diaconta 1

20.01.2013, 11:47

nu am facut niciodata asa ca servesc de la tine

Lau 1

20.01.2013, 18:09

servesc si eu

diana_k 1

21.01.2013, 11:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34