Savarine

de Bya Ralu in Prajituri, 13 Aug 2013 | 5924 vizualizari

 

am reusit sa fac si savarine,au iesit foarte bune,siropul a fost exact ca cel din cofetarie,nu foarte dulce cum imi place mie...:D m-akm inspirat de la reteta jamilei,doar ca am uitat sa le intorc la sfarsit cand erau gata,am taiat capacul gresit=|)))

 

INGREDIENTE

Pentru savarine:
  • 250 g faina
  • 150 ml lapte cald
  • 2 oua
  • 30 ml ulei
  • 1 plic de drojdie
  • 1 lingura de zahar
  • 1 plculet de zahar vanilat
  • un praf de sare
Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 1/2 esenta de portocala
Pentru crema:
  • 2 plicuri praf de spuma pentru deserturi cu gust de frisca
  • 300 ml lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Pentru prepararea aluatului se pune faina intr-un castron,laptele se amesteca separat cu drojdia si zaharul,se amesteca bine si se  pune peste faina.

Se adauga ouale,uleiul si praful de sare,se amesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.Aluatul este unul usor elastic,se acopera cu o folie alimentara si se lasa 30-40 minute pana isi dubleaza volumul.

Formele se ung cu ulei si faina.Aluatul se pune cu o lingura in formele tapetate.Nu se umple de tot,si se lasa inca 20 minute sa mai creasca aluatul.

Se pun in cuptorul preincalzit pentru 20 minute(pana se rumenesc),se scot si se lasa sa se raceasca dupa care se scot din forme.

Normal se intorc invers si se taie usor capacul(nu se taie de tot),eu insa am uitat si le-am taiat normal(au iesit si asa).

Se pregateste siropul intre timp,se pune pe foc apa cu zaharul si esentele,se lasa pana devine un sirop.

Savarinele dupa ce le-am taiat capacelul si s-au racit,la fel si siropul(cand se raceste) se pune intr-un castron si se trece fiecare savarina,se lasa putin sa se imbibe bine siropul si se pun pe o farfurie mare.

Pentru crema se pune laptele si praful de crema si se amesteca bine cu mixerul pentru 3-4 minute,dupa care se da la frigider pana la umplerea savarinelor.(Eu am folosit doar o crema,dar pentru o umplere corecta trebuiesc 2 creme).

Crema se pune intr-un pos pentru a umple savarinele.

Se dau la rece peste noapte ,se servesc a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Deasupra am pus dulceata de visine

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Bya Ralu 1

15.08.2013, 00:17

multumesc ruxyca

Krystyan Trendy 1

30.10.2013, 17:11

foarte bune

Bya Ralu 1

31.10.2013, 04:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu mere si branza
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!