Savarine

de Bya Ralu in Prajituri, 13 Aug 2013 | 6005 vizualizari

 

am reusit sa fac si savarine,au iesit foarte bune,siropul a fost exact ca cel din cofetarie,nu foarte dulce cum imi place mie...:D m-akm inspirat de la reteta jamilei,doar ca am uitat sa le intorc la sfarsit cand erau gata,am taiat capacul gresit=|)))

 

INGREDIENTE

Pentru savarine:
  • 250 g faina
  • 150 ml lapte cald
  • 2 oua
  • 30 ml ulei
  • 1 plic de drojdie
  • 1 lingura de zahar
  • 1 plculet de zahar vanilat
  • un praf de sare
Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 1/2 esenta de portocala
Pentru crema:
  • 2 plicuri praf de spuma pentru deserturi cu gust de frisca
  • 300 ml lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Pentru prepararea aluatului se pune faina intr-un castron,laptele se amesteca separat cu drojdia si zaharul,se amesteca bine si se pune peste faina.


Se adauga ouale,uleiul si praful de sare,se amesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.Aluatul este unul usor elastic,se acopera cu o folie alimentara si se lasa 30-40 minute pana isi dubleaza volumul.


Formele se ung cu ulei si faina.Aluatul se pune cu o lingura in formele tapetate.Nu se umple de tot,si se lasa inca 20 minute sa mai creasca aluatul.


Se pun in cuptorul preincalzit pentru 20 minute(pana se rumenesc),se scot si se lasa sa se raceasca dupa care se scot din forme.


Normal se intorc invers si se taie usor capacul(nu se taie de tot),eu insa am uitat si le-am taiat normal(au iesit si asa).


Se pregateste siropul intre timp,se pune pe foc apa cu zaharul si esentele,se lasa pana devine un sirop.


Savarinele dupa ce le-am taiat capacelul si s-au racit,la fel si siropul(cand se raceste) se pune intr-un castron si se trece fiecare savarina,se lasa putin sa se imbibe bine siropul si se pun pe o farfurie mare.


Pentru crema se pune laptele si praful de crema si se amesteca bine cu mixerul pentru 3-4 minute,dupa care se da la frigider pana la umplerea savarinelor.(Eu am folosit doar o crema,dar pentru o umplere corecta trebuiesc 2 creme).


Crema se pune intr-un pos pentru a umple savarinele.


Se dau la rece peste noapte ,se servesc a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Deasupra am pus dulceata de visine

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Bya Ralu 1

15.08.2013, 00:17

multumesc ruxyca

Krystyan Trendy 1

30.10.2013, 17:11

foarte bune

Bya Ralu 1

31.10.2013, 04:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Savarine cu pesmet