Savarine cu aluat dospit si fructe

de anuta in Mancare copii, 26 Iun 2019 | 235 vizualizari

 

meniu copii!
 

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 30 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte caldut
  • 30 ml ulei
  • ulei pentru uns formele
  • sirop:
  • 400 ml apa,
  • 300 g zahar,
  • esenta de rom
  • ornare:
  • 500 ml frisca lichida 
  • 2 kiwi
  • 2 portocale
  • dulceata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu aluat dospit si fructe:

Se mixeaza oul cu drojdia, sarea, uleiul si laptele caldut, apoi se adauga faina, pana se obtine un aluat moale care curge. Se acopera vasul si se lasa la un loc cald sa creasca, pana isi dubleaza volumul.

Se ung formele cu ulei, apoi se umplu cu aluatul crescut, se mai lasa cateva minute pana mai cresc putin, apoi se dau la cuptor, pentru cca.20 de minute, la foc potrivit, in cuptorul preincalzit. Se lasa se rumeneasca usor, apoi se scot din forme, cat sunt calde si se lasa sa se raceasca.

Se dau in cateva clocote apa si zaharul, pana se dizolva si se leaga putin zaharul, apoi se adauga esenta. Se lasa sa se raceasca putin.

Savarinele reci se taie in partea suprioara, facand un capacel pe care nu il desprindem de tot, apoi se insiropeaza cu sirop caldut, se decoreaza cu frisca si feliute subtiri de portocala sau kiwi (sau cu orice fruct dorim).


Capacelele se ung cu dulceata. Se dau putin la rece.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu aluat dospit si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

vasimur 1

28.06.2019, 08:57

dantes 1

28.06.2019, 14:27

Bune!

lucy2002 1

29.06.2019, 07:25

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Trio de humus reteta
  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

  • 05

    J

  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturugă de Crăciun

de Ancutsa 6

ieri la 19:43

 Supa cu baby  spanac si smantana

ieri la 14:34

Piure de dovleac copt, congelat

ieri la 09:33

Mix pentru ciocolata calda de casa

de Rocsi 9

pe 06.12 la 20:01

RETETA RECOMANDATA
Crema de mascarpone cu zmeura