Savarine cu pesmet

de lia maria in Prajituri, 26 Ian 2012 | 5750 vizualizari

 

Chiar daca forma lor nu prea aduce a savarine, gustul in schimb este yumi, yumi.

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri zahar
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri pesmet fin
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Sirop:  
  • 400 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingura esenta de rom
  • Pt ornare:  
  • 250 ml frisca indulcita
  • Dulceata de capsuni

 

Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu pesmet:

Separam ouale si intr-un bol batem galbenusele cu zaharul si vanilia, pana-si dubleaza volumul ,adaugam faina, si pesmetul si omogenizam. Separat batem albusele bine si le incorporam usor in galbenusuri.

Ungem formele foarte bine cu unt si le tapetam cu pesmet. Repartizam aluatul si le dam la copt pentru 25 minute(in cuptorul dinainte incalzit), sant gaat cand aluatul se desprinde de pe margini. Le lasam sa se raceasca. Intre timp fierbem siropul, doar cat sa se topeasca zaharul si-l dam la rece.

Trecem savarinele prin sirop, le asezam intr-o tava, cu tot cu restul de sirop. Dupa aproximativ 2 ore, siropul va fi absorbit in totalitate. Intre timp batem bine frisca si o dam la rece.

Cand servim, taiem un capac, umplem cu frisca si ornam cu dulceata de capsuni si frisca.

Ps: ne-avand forme de savarine, am folosit de minitarte.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Savarine cu pesmet-0
Savarine cu pesmet-1
Savarine cu pesmet-2
Savarine cu pesmet-3
Savarine cu pesmet-4
Savarine cu pesmet-5

COMENTARII (41)

lia maria

lia maria 1

27.01.2012, 18:46

bunica
kamy ce faine vremuri
dia
botcrina va multumesc tuturor pentru aprecieri

jolygina

jolygina 1

29.01.2012, 12:13

chiar ieri am facut si eu

lia maria

lia maria 1

29.01.2012, 12:38

jolygina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!