Scarita de porc (Ribs) cu sos de caise la gratar

de Catalina L in Porc, 18 Aug 2019 | 2543 vizualizari

 

Prima reteta de gratar anul acesta.
Cum este o reteta cu carne marinata in sos, am folosit o folie de silicon speciala pentru gratar.
Gratarul era curat astfel la sfarsit .
https://www.blogulluicatalina.com/2019/07/scarita-de-porc-ribs-cu-sos-de-caise-la.html

 

INGREDIENTE

  • 600 g scarita de porc

Marinata :

  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 caise proaspete taiate felii
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura zahar brun
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura de ghimbir ras
  • 1 catel de usturoi tocat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scarita de porc (Ribs) cu sos de caise la gratar:

Intr-o oala mica puneti toate ingredientele de la marinata.

Aduceti la fierbere si gatiti cateva minute pana cand caisele devin moi.

Laisati sa se raceasca si presati totul cu o furculita.

Intr-un vas acoperit cu folie de aluminium puneti carnea si inrobati-o pe toate partile cu sosul de caise.

Acoperiti cu foaia de aluminiu si dati la rece 2-3 ore.

Incalziti gratarul.

Puneti carnea fara sos direct pe gratar si ungeti-o in mod regulat cu sosul de caise.

Eu am pus-o cu tot cu sos pe o folie speciala pentru gratar.

O puteti inlocui cu o foaie de aluminiu.

Puneti capacul (daca aveti ) si lasati 15-20 minute pe fiecare parte.

Intoarceti-o si ungeti-o de cateva ori.

Am pus si cateva caise si rosii cherry.

Am taiat scarita bucati dupa 20 minute.

Serviti-o calda cu salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scarita de porc (Ribs) cu sos de caise la gratar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc impletit