Schiacciata ripiena

de Geanina87 in Pizza, 23 Noi 2012 | 5579 vizualizari

 

Reteta o am de pe un blog italian (Chechef) si habar n-am cum se traduce titlul: Turta umpluta sau Placinta umpluta. Nu cred ca are importanta asta, ceea ce vreau sa va spun e faptul ca e tare buna, in ciuda aspectului mai putin placut.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 100 g gris
  • 1 lingura de fulgi de cartofi sau un cartof mic fiert
  • 1 cubulet de drojdie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 100 ml lapte caldut
  • apa in cazul in care aluatul e prea tare
  • Pentru umplutura(se poate pune ceea ce vreti, aveti sau va place ):
  • salam,(prosciutto cotto,kaiser sau ce aveti)
  • 4-5 rosii cherry
  • 100 g branza rasa
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 dovlecel verde
  • 1 mana de masline fara coaja
  • Pentru uns deasupra:
  • 1 lingurita de ulei
  • 1 lingurita de apa
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Schiacciata ripiena:

Incepem prin a pune faina intr-un vas mai mare. Deasupra se adauga grisul, zaharul, fulgii de cartofi si uleiul.Facem o gaura in mijloc in care turnam laptele caldut impreuna cu drojdia dizolvata in acesta. Adaugam si sarea si incepem sa framantam un aluat care sa fie elastic si nelipicios. Acoperim cu un prosop curat si il lasam la loc cald timp de o ora pana cand isi dubleaza volumul, apoi il impartim in doua si cu ajutorul unui sucitor facem 2 turte mari cat tava (rotunda de 26 cm) pe care am tapetat-o cu hartie de copt.


Punem o turta in tava, iar peste, adaugam ingredientele pentru umplutura, taiate cubulete si amestecate cu branza rasa. Acoperim cu cea de-a doua turta si lipim bine marginile. Se lasa in tava inca 30 minute, dupa care se unge cu uleiul, apa si oregano, toate 3 amestecate. Se da la cuptorul preincalzit 200° pentru 25-30 min pana cand se rumeneste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Schiacciata ripiena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Geanina87 1

04.12.2012, 22:59

Stiam ce inseamna schiacciata si ripiena,dar eu incercam doar sa adaptez oarecum titlul in limba romana,pentru a nu mai avea probleme

purliv 1

07.12.2012, 00:32

am facut, este superb! de la aluatul fraged, crocant si aromat pana la explozia de gusturi din interior - se formeaza un sos din sucul legumelor, aroma carnii si textura parmezanului - placerea gustativa te copleseste.

Felicitari!

recomand folosirea cartofului fiert in locul fulgilor (prea multi aditivi alimentari), folosirea parmezanului ca si branza, si a continutului unui carnat de casa afumat (cat mai traditional) ca aport de carne la aceasta reteta

Geanina87 1

07.12.2012, 09:39

Ma bucur tare mult ca ai incercat reteta.Si eu am fost,la randul meu, foarte incantata.Multumesc pentru recomandare.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu legume