Schiacciata ripiena

de Geanina87 in Pizza, 23 Noi 2012 | 5360 vizualizari

 

Reteta o am de pe un blog italian (Chechef) si habar n-am cum se traduce titlul: Turta umpluta sau Placinta umpluta. Nu cred ca are importanta asta, ceea ce vreau sa va spun e faptul ca e tare buna, in ciuda aspectului mai putin placut.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 100 g gris
  • 1 lingura de fulgi de cartofi sau un cartof mic fiert
  • 1 cubulet de drojdie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 100 ml lapte caldut
  • apa in cazul in care aluatul e prea tare
  • Pentru umplutura(se poate pune ceea ce vreti, aveti sau va place ):
  • salam,(prosciutto cotto,kaiser sau ce aveti)
  • 4-5 rosii cherry
  • 100 g branza rasa
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 dovlecel verde
  • 1 mana de masline fara coaja
  • Pentru uns deasupra:
  • 1 lingurita de ulei
  • 1 lingurita de apa
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Schiacciata ripiena:

Incepem prin a pune faina intr-un vas mai mare. Deasupra se adauga grisul, zaharul, fulgii de cartofi si uleiul.Facem o gaura in mijloc in care turnam laptele caldut impreuna cu drojdia dizolvata in acesta. Adaugam si sarea si incepem sa framantam un aluat care sa fie elastic si nelipicios. Acoperim cu un prosop curat si il lasam la loc cald timp de o ora pana cand isi dubleaza volumul, apoi il impartim in doua si cu ajutorul unui sucitor facem 2 turte mari cat tava (rotunda de 26 cm) pe care am tapetat-o cu hartie de copt.

Punem o turta in tava, iar peste, adaugam ingredientele pentru umplutura, taiate cubulete si amestecate cu branza rasa. Acoperim cu cea de-a doua turta si lipim bine marginile. Se lasa in tava inca 30 minute, dupa care se unge cu uleiul, apa si oregano, toate 3 amestecate. Se da la cuptorul preincalzit 200° pentru 25-30 min pana cand se rumeneste.

 

RETETA IN IMAGINI

Schiacciata ripiena-0
Schiacciata ripiena-1
Schiacciata ripiena-2
Schiacciata ripiena-3
Schiacciata ripiena-4
Schiacciata ripiena-5

COMENTARII (39)

Geanina87

Geanina87 1

04.12.2012, 22:59

Stiam ce inseamna schiacciata si ripiena,dar eu incercam doar sa adaptez oarecum titlul in limba romana,pentru a nu mai avea probleme

purliv

purliv 1

07.12.2012, 00:32

am facut, este superb! de la aluatul fraged, crocant si aromat pana la explozia de gusturi din interior - se formeaza un sos din sucul legumelor, aroma carnii si textura parmezanului - placerea gustativa te copleseste.

Felicitari!

recomand folosirea cartofului fiert in locul fulgilor (prea multi aditivi alimentari), folosirea parmezanului ca si branza, si a continutului unui carnat de casa afumat (cat mai traditional) ca aport de carne la aceasta reteta

Geanina87

Geanina87 1

07.12.2012, 09:39

Ma bucur tare mult ca ai incercat reteta.Si eu am fost,la randul meu, foarte incantata.Multumesc pentru recomandare.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!