Schiacciata ripiena

de Geanina87 in Pizza, 23 Noi 2012 | 10256 vizualizari

 

Reteta o am de pe un blog italian (Chechef) si habar n-am cum se traduce titlul: Turta umpluta sau Placinta umpluta. Nu cred ca are importanta asta, ceea ce vreau sa va spun e faptul ca e tare buna, in ciuda aspectului mai putin placut.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 100 g gris
  • 1 lingura de fulgi de cartofi sau un cartof mic fiert
  • 1 cubulet de drojdie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 100 ml lapte caldut
  • apa in cazul in care aluatul e prea tare
  • Pentru umplutura(se poate pune ceea ce vreti, aveti sau va place ):
  • salam,(prosciutto cotto,kaiser sau ce aveti)
  • 4-5 rosii cherry
  • 100 g branza rasa
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 dovlecel verde
  • 1 mana de masline fara coaja
  • Pentru uns deasupra:
  • 1 lingurita de ulei
  • 1 lingurita de apa
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Schiacciata ripiena:

Incepem prin a pune faina intr-un vas mai mare. Deasupra se adauga grisul, zaharul, fulgii de cartofi si uleiul.Facem o gaura in mijloc in care turnam laptele caldut impreuna cu drojdia dizolvata in acesta. Adaugam si sarea si incepem sa framantam un aluat care sa fie elastic si nelipicios. Acoperim cu un prosop curat si il lasam la loc cald timp de o ora pana cand isi dubleaza volumul, apoi il impartim in doua si cu ajutorul unui sucitor facem 2 turte mari cat tava (rotunda de 26 cm) pe care am tapetat-o cu hartie de copt.

Punem o turta in tava, iar peste, adaugam ingredientele pentru umplutura, taiate cubulete si amestecate cu branza rasa. Acoperim cu cea de-a doua turta si lipim bine marginile. Se lasa in tava inca 30 minute, dupa care se unge cu uleiul, apa si oregano, toate 3 amestecate. Se da la cuptorul preincalzit 200° pentru 25-30 min pana cand se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Schiacciata ripiena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Geanina87 1

04.12.2012, 22:59

Stiam ce inseamna schiacciata si ripiena,dar eu incercam doar sa adaptez oarecum titlul in limba romana,pentru a nu mai avea probleme

purliv 1

07.12.2012, 00:32

am facut, este superb! de la aluatul fraged, crocant si aromat pana la explozia de gusturi din interior - se formeaza un sos din sucul legumelor, aroma carnii si textura parmezanului - placerea gustativa te copleseste.

Felicitari!

recomand folosirea cartofului fiert in locul fulgilor (prea multi aditivi alimentari), folosirea parmezanului ca si branza, si a continutului unui carnat de casa afumat (cat mai traditional) ca aport de carne la aceasta reteta

Geanina87 1

07.12.2012, 09:39

Ma bucur tare mult ca ai incercat reteta.Si eu am fost,la randul meu, foarte incantata.Multumesc pentru recomandare.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi