Schupfnudeln mit zimt und zucker

de Cris2711 in Dulciuri, 1 Noi 2011 | 2842 vizualizari

 

Este o specialitate tare apreciata in bucataria austriaca si a Germaniei de sud.Cunoscuta cu mult inainte de anii 1700,la inceput se facea din faina de catre soldati iar apoi dupa aducerea cartofului in Europa se faceau si din cartofi.Se aseamana cu gnocchi italienesti.Se servesc si cu varza acra si cu bucatele de slanina afumata.Sau o alta reteta dulce este cu sos de vanilie.Reteta originala o prezint data viitoare,o dezvalui cand le fac personal ,de data aceasta le-am avut gata cumparate.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame Schupfnudeln
  • ca.100 grame zahar
  • scortisoara
  • 2 linguri cu unt
  • zahar vanilat
  • alternativ pesmet 2-3 linguri
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Schupfnudeln mit zimt und zucker:

Eu am pus, intai in tigaie zaharul la caramelizat, desi dupa reteta ar fi untul mai intai. Dar eu am ales intai zaharul, ca sa ii dau o tenta de caramel. Apoi am adaugat untul, scortisoara (dupa gust, nu multa ) zaharul vanilat.Si apoi Schupfnudeln. Se  lasa la foc mic si se amesteca  10 minute continuu. Optional se adauga si pesmet, tot dupa gust, ii da un gust foarte bun.

Se servesc calde si cu pireu de mere sau cu fructe din compot.Un deliciu.Va astept cu drag:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Schupfnudeln mit zimt und zucker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Schupfnudeln mit zimt und zucker-0
Schupfnudeln mit zimt und zucker-1
Schupfnudeln mit zimt und zucker-2
Schupfnudeln mit zimt und zucker-3
Schupfnudeln mit zimt und zucker-4
Schupfnudeln mit zimt und zucker-5
Schupfnudeln mit zimt und zucker-6
Schupfnudeln mit zimt und zucker-7
Schupfnudeln mit zimt und zucker-8
Schupfnudeln mit zimt und zucker-9
Schupfnudeln mit zimt und zucker-10
Schupfnudeln mit zimt und zucker-11

COMENTARII (77)

Cris2711

Cris2711 1

14.04.2012, 16:27

Buburuza

-Miti-

-Miti- 1

27.09.2013, 23:21

sa fi zis si noi pe romaneste,sa pricepem

Cris2711

Cris2711 1

27.09.2013, 23:22

Eram inocenta pe vremea postarii)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!