Scoici cu ciuperci

de lia maria in Fructe de mare, 18 Noi 2010 | 11855 vizualizari

 

Un preparat gustos, usor si rapid de realizat, potrivit pentru o cina romantica...

 

INGREDIENTE

  • Pt. scoici
  • 500 g scoici
  • 3 ciuperci medii
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 1 fir praz
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1 lingurita sos Worcester
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 100ml apa
  • Pt orez:
  • 3 cani apa
  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 cub concentrat de legume
  • ½ lingurita sare
  • 1 varf de cutit curcuma
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici cu ciuperci:

Pentru orez, punem intr-o oala apa, cubul de legume, sare si curcuma si le lasam sa fiarba. Cand apa da in clocot, adaugam orezul, dam flacara pe mediu si lasam sa fiarba sub capac, 15’ dupa care oprim focul, orezul este gata.

Intre timp, taiem fideluta prazul, ardeiul gras si cel iute, ciupercile si usturoiul. Punem uleiul intr-o tigaie, adaugam prazul, lasam 1-2’ la calit, adaugam ardeiul, mai lasam putin si punem ciupercile si usturoiul, amestecam punem capacul si le lasam cam 5’ sa fiarba impreuna. Adaugam scoicile, sosurile, pasta, apa si mai lasam la fiert 15’.

Servim preparatul cald, orezul sub forma de turnulet , de jur imprejur scoici si pentru ornament cateva fire de arpagic. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

vanilla 1

19.11.2010, 12:57

foarte frumos!!! da merg scoice cu orez?

MIUTA 1

21.11.2010, 17:17

Arata foarte bine,nu am curaj sa gust nu pap scoici......dar arata super 5 furcu

adry88 1

22.05.2011, 18:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare cu fusili tricolori