Scoici cu ciuperci

de lia maria in Fructe de mare, 18 Noi 2010 | 7411 vizualizari

 

Un preparat gustos, usor si rapid de realizat, potrivit pentru o cina romantica...

 

INGREDIENTE

  • Pt. scoici
  • 500 g scoici
  • 3 ciuperci medii
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 1 fir praz
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1 lingurita sos Worcester
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 100ml apa
  • Pt orez:
  • 3 cani apa
  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 cub concentrat de legume
  • ½ lingurita sare
  • 1 varf de cutit curcuma
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici cu ciuperci:

Pentru orez, punem intr-o oala apa, cubul de legume, sare si curcuma si le lasam sa fiarba. Cand apa da in clocot, adaugam orezul, dam flacara pe mediu si lasam sa fiarba sub capac, 15’ dupa care oprim focul, orezul este gata.


Intre timp, taiem fideluta prazul, ardeiul gras si cel iute, ciupercile si usturoiul. Punem uleiul intr-o tigaie, adaugam prazul, lasam 1-2’ la calit, adaugam ardeiul, mai lasam putin si punem ciupercile si usturoiul, amestecam punem capacul si le lasam cam 5’ sa fiarba impreuna. Adaugam scoicile, sosurile, pasta, apa si mai lasam la fiert 15’.


Servim preparatul cald, orezul sub forma de turnulet , de jur imprejur scoici si pentru ornament cateva fire de arpagic. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

vanilla 1

19.11.2010, 12:57

foarte frumos!!! da merg scoice cu orez?

MIUTA 1

21.11.2010, 17:17

Arata foarte bine,nu am curaj sa gust nu pap scoici......dar arata super 5 furcu

adry88 1

22.05.2011, 18:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Scoici cu taitei chinezesti