'Scoici' integrale umplute

de ANCA in Paste, 9 Mar 2010 | 2652 vizualizari

 

Am gasit scoicile la un magazin bio si mi-au facut cu ochiul, asa ca nu am putut sa le refuz:)

 

INGREDIENTE

  • scoici (paste) din grau dur
  • 500 g carne tocata de berbec/miel/oaie sau ce carne se doreste
  • 5 ciuperci proaspete
  • patrunjel, marar proaspete
  • o legatura ceapa verde
  • un ou
  • cimbru, oregano, sare, piper
  • Sos:
  • 500 ml suc de rosii
  • 150 ml vin alb sec
  • 2-3 catei usturoi pisati
  • cimbru
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA 'Scoici' integrale umplute:

Carnea tocata (am avut berbec, am tocat-o eu) se amesteca bine cu toate ingredientele, tocate marunt. Pentru sos, amestecam sucul de rosii cu vinul, usturoiul si condimentele.

Pastele se fierb pe jumatate, la foc mic, pentru a nu se lipi, cam 7-8 minute, sa nu fie moi.

Le-am scos cu grija, le-am umplut cu compozitia de carne si le-am asezat intr-un vas yena. Am turnat peste ele sosul si am acoperit vasul cu folie de aluminiu. Am pus la cuptor la 200 grade cca 30 minute, apoi am presarat de-asupra cascaval ras si am mai lasat cateva minute in cuptor.

Se mai lasa sa se odihneasca 10 minute, sa mai traga din sos, apoi se mananca cu mare pofta!

Au iesit demential!

 

TIPS-URI

1

Pastele din grau dur au timp de fierbere mai lung decat cele obisnuite.

Daca ti-a placut reteta noastra "'Scoici' integrale umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

rivka 1

10.03.2010, 21:52

aha arata super de tot, nu sunt moarta dupa paste spre nefericirea barbatului dar de astea as manca ca au umputura groasa .
a facut si ala oancea paste de astea, m-am uitat de atunci dupa ele, nu am gasit nici eu asa mari in supermarketuri inca....

nadina73 1

30.03.2010, 02:46

super bune

Adinacarla 1

29.06.2010, 10:42

bun, bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V