Scoici Saint Jacques cu piureu de dovleac

de Catalina L in Fructe de mare, 23 Ian 2020 | 120 vizualizari

 

Un fel de mancare simplu si minunat cu ingrediente de sezon.
Practica de facut, puteti pregati crema de dovleac inainte si va ramane numai sa prajiti in unt scoicile cateva minute inainte de  a servi.
Restul de piure de dovleac il puteti congela si apoi scoate pentru a-l folosi ca atare sau face dulciuri inedite ca aici Prajitura cu dovleac si ciocolata (fara gluten, low carb).
 
https://www.blogulluicatalina.com/2020/01/scoici-saint-jacques-cu-piureu-de.html

 

INGREDIENTE

  • 700 gr de dovleac (butternut)
  • 2-3 cartofi
  • 1 tija de telina
  • 1 praz (partea alba)
  • 1 morcov
  • 1 kub de pui sau de legume
  • 30 gr de unt
  • nucsoara rasa
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru uscat
  • 15 scoici Saint-Jacques
  • 1 catel de usturoi
  • 30 gr de unt
  • sare, piper, paprika
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici Saint Jacques cu piureu de dovleac:


Curatati coaja dovleacului si-ndepartati semintele.


Taiati-l bucati.


Curatati cartofii si morcovul si taiati-i bucati.


Spalati si curatati restul de legume.


Puneti intr-o oala adanca dovleacul, cartofii, prazul taiat bucati, morcovul, tija de telina, foaia de dafin, cimbrul uscat si kub-ul de pasare.


Acoperiti cu apa si fierbeti 30 de minute la oala sub presiune sau 45 de minute la foc potrivit si acoperit.


Verificati daca dovleacul este fiert. Scoateti legumele si-ndepartati foaia de dafin, cimbrul si telina.


Mixati legumele impreuna , adaugati untul, nucsoara rasa dupa gust , sare piper si dati un clocot pe foc.


Amestecati bine si rezervati.



Deschideti, spalati si curatati nucile de Saint-Jacques. Uscati-le cu un prosop de hartie.


Incalziti untul intr-o tigaie cu usturoiul tocat marunt.


Prajiti scoicile rapid pe toate partile -5 minute.


Puneti sare, piper, paprika.



Puneti crema de dovleac in fiecare farfurie si depuneti deasupra 3-4 scoici.


Dati un tur de piper si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint Jacques cu piureu de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

oanapl 1

24.01.2020, 16:47

Buna, buna!

Rocsi 1

25.01.2020, 21:03

dantes 1

30.01.2020, 10:29

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert vafe Tiramisu
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

RETETA RECOMANDATA
Peste robalo cu scoici in tigaie