Scones

de Corinuta in Dulciuri, 4 Feb 2015 | 952 vizualizari

 

Sunt niste biscuitei cu unt englezesti, deseori serviti langa ceai, dar sunt foarte buni si la micul dejun serviti cu gem sau unt, deoarece nu sunt foarte dulci pot tine loc de paine. Foarte rapid se fac, eu am facut de doua ori intr-o saptamana pentru ca se mananca si mai rapid, calzi, proaspat scosi din cuptor

 

INGREDIENTE

  • 280 g faina
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 70 g unt
  • 1 ou
  • 100 g lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones:

Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, sarea si praful de copt. Adaugam untul taiat cubulete si-l amestecam cu ingredientele uscate pana devine sfaramicios.


Se adauga oul si laptele si se framanta bine cu mainile infainate, rezultand un aluat moale si lipicios. Pe masa intainata, intindem aluatul intr-o foaie cu grosimea de minim jumatate de centimetru. Cu ajutorul unui pahar, taiem biscuiteii, apoi ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Se coc in cuptorul preincalzit 15-20 de minute la 200 de grade, pana incep sa fie usor rumeni. Se servesc cu unt sau cu gem, langa un pahar de lapte cald sau ciocolata cu lapte.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

puteti adauga in aluat coaja rasa de lamaie pentru un plus de aroma sau strafide daca va plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Scones" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

anca_rm 1

05.02.2015, 11:37

cat de buni ar fi cativa , merge reteta la favorite sa fursecaresc cu Oana

Corinuta 1

05.02.2015, 23:55

Multumesc mult dragilor!

mirela0911 1

06.02.2015, 15:19

Ce fursecuri bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cascaval si chimen