Scones cu Chai şi pere

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 19 Noi 2012 | 3016 vizualizari

 

Vă aduc astăzi mai aproape o reţetă de biscuiţi pentru cafea, cu parfum de turtă dulce, foarte populari în Statele Unite ale Americii .

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de făină
  • 55 grame zahăr alb
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 1 linguriţă scorţisoară
  • 1 linguriţă ghimbir
  • 1/2 linguriţă cuişoare pudră
  • 1/4 linguriţă cardamom
  • 1/4 linguriţă nucşoară
  • 1/2 linguriţă de sare
  • puţin piper negru
  • 85 grame de unt nesărat la temperatura camerei
  • 2 pere medii
  • 1 ou
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 80 ml de smântână
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones cu Chai şi pere:

Perele se decojesc şi se taie cuburi nu foarte mari.

Făina cernută se amestecă cu praful de copt, condimentele, zahărul şi untul tăiat bucăţi.

Separat se amestecă oul cu esenţa de vanilie şi smântâna şi se adaugă peste mixul de ingrediente uscate. Se amestecă până la omogenizare, împreună cu perele, rezultând un aluat lipicios, dar ferm. 

Pe o suprafaţă presărată cu făină, se modelează aluatul sub formă de disc şi se taie în 8 felii egale. Cu o spatulă se ridică fiecare felie şi se asează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la distanţă între ele. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius unde va rămâne pentru 20-25 de minute. 

Se scot pe un grilaj de metal pentru a se răci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scones cu Chai şi pere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri de Bratislava(Pozsonyi kifli)