Scoverzi umplute

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 17 Dec 2010 | 8236 vizualizari

 

O reteta rapida , usor de facut si foarte gustoasa. Am avut ciupercile de cateva zile prin frigider si vroiam neaparat sa le consum si iata ce a iesit :

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • Sare
  • Cateva frunze de marar tocate marunt
  • Faina (cat sa obtinem un aluat ceva mai gros ca cel de clatite)
  • Pt. umplutura:
  • 100g unt aromat
  • 500g cascaval ras
  • 500g ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei mare rosu- gras
  • 1 legatura frunze de marar
  • Sare
  • Piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoverzi umplute:

Pregatim un aluat, exact ca la clatite doar ca are in plus bicarbonat si e putin mai grosut. Eu le-am copt in tigaia de gratar si astfel am obtinut scoverzi patrate si dungate.

Pentru umplutura, taiem felii ciupercile, tocam marunt ceapa si usturoiul. Dam pe razatoarea mica, cascavalul si feliem gogosarul.

Punem intr-o tigaie 50g unt aromat, adaugam ceapa si usturoil, amestecam de cateva ori sa se patrunda bine aromele si punem ciupercile. Le lasam la calit cam 10’, pana nu mai au zeama, apoi adaugam 2 linguri din cascavalul ras, asezonam, amestecam bine si luam de pe foc.

In alta tigaie punem restul de unt si calim ardeiul cateva minute pana se inmoaie putin.

Luam cate o scovarda si incepem sa intindem in straturi suprapuse astfel; cascaval, ardei, ciuperci, marar si dinnou cascava. Apoi rulam cat mai strans scovarda. Dup ace le  umplem le punem intr-o tava si le dam 15’ la cuptor .

Se portioneaza si se servesc. Sunt delicioase si calde si reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoverzi umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

lia maria 1

19.12.2010, 17:26

mamaelena
sidy
cris

Bunica 1

19.12.2010, 22:32

Wow, ce armonie de culori ! Arata foarte bine ! De gustoase nu pot fi decat......foarte, foarte gustoase

cismaru_nicoleta 1

22.02.2011, 00:25

Superbe ti-au iesit Lia...colorate si super gustoase...parca le simt aroma

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitive scoverzi ca la Ralesti