Scrumbie simplista

de Brindusa in Peste, 24 Mai 2010 | 10031 vizualizari

 

Scrumbia este pestele care mie imi place cel mai mult. De aceea eu o pregatesc in cel mai simplu mod, ca sa nu-i schimb gustul cu nimic.

 

INGREDIENTE

  • scrumbie
  • sare
  • lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie simplista:

De data asta am facut scrumbia la cuptor, asa cum am invatat de la soacra mea. Mai intai trebuie invelita in hartie. Eu folosesc coli de hartie de scris. Pui apoi scrumbiile in tava in cuptorul incins bine (la 200 C).

Peste 1 ora (sau cand incepe sa miroasa prea tare in bucatarie :D) scoti tava din cuptor.

Lasi putin sa se racoreasca scrumbia si cu un cutit ascutit cureti hartia. N-are numic daca ramane si niste piele lipita de hartie. Pui scrumbiile pe un platou si , asa calde, le sarezi si le stropesti cu zeama de la 2-3 lamai. Le lasi sa se raceasaca.

Mie imi place scrumbia rece, parca atunci cand e calda e mai grea la ficat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie simplista" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

gaby_duceag 1

24.05.2010, 23:39

trei Doamne...si toti trei - s-au mancatarata minunat

Sylvia 1

25.05.2010, 20:19

Nota maxima si de la mine, vai ca m-ati inebunit cu scrumbia ma si uitam la poze sa vad daca nu sunt sardine ce zici voi scrumbie dar pare diferit aici nu gasesc cand vin in aug in Ro in vacanta caut scrumbie

Brindusa 1

25.05.2010, 21:17

Sylvia cica in franceza ii zice maquereau si in engleza mackerel. Poate asa gasesti si pe acolo.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salau cu unt si lamaie