Semifrio de maracuja

de cristeena20 in Prajituri, 25 Mai 2014 | 1810 vizualizari

 

Nu stiu exact cum sa ii zic in romaneste as aca i-am dat numele de aici, E un fel de cheesecake (fara crema de branza ) facut la rece..concluzia e ca e delicios si racoritor..un desert deloc dulce si foarte parfumat..incercati-l si spuneti-mi cum vi se pare :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de biscuiti:
  • 250 gr biscuiti simpli;
  • 125 gr unt
  • Crema:
  • - 1 cutie lapte de cocos (400 gr);
  • - 400 ml lapte
  • - 4 linguri amidon
  • - 10 foi de gelatina incolora
  • Gelatina:
  • 125-150 ml suc de maracuja (din conserva sau stoarceti fructul)+ 4 linguri apa
  • -4 linguri de zahar
  • - 4 foi gelatina incolora
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semifrio de maracuja:

- Preparam blatul din biscuiti: In primul rand aveti nevoie de o forma rotunda de cheesecake, cu peretii detasabili. Biscuitii ii zdrobim pana devin pulbere si adaugam unt topit . Amestecam si formam un blat pe fundul formei. Dam la frigider pana facem crema.


- Pentru crema: intr-o cratita amestecam laptele de cocos cu laptele rece si amidonul si punem la foc domol. Intre timp hidratam gelatina cu apa rece si cand laptele incepe sa fiarba adaugam si gelatina la compoozitie. Cand se ingroasa luam de pe foc si turnam peste biscuitii din tava. Dam iar la frigider. Eu am facut partea asta de seara si am lasat sa se raceasca bine pana a doua zi. Ideea e sa lasati sa se raceasca bine crema inainte de a turna gelatina de maracuja.


- Pentru gelatina de maracuja punem sucul impruena cu zaharul si gelatina hidratata cu apa la foc doimol si cand se ingroasa turnam cu grija, lent peste crema din forma. Dam totul la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Semifrio de maracuja" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Aurelia 07_07 1

25.05.2014, 22:59

Corinuta 1

26.05.2014, 00:37

mihaelar63 1

26.05.2014, 11:30

WOW !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine