Semifrio de maracuja

de cristeena20 in Prajituri, 25 Mai 2014 | 1552 vizualizari

 

Nu stiu exact cum sa ii zic in romaneste as aca i-am dat numele de aici, E un fel de cheesecake (fara crema de branza ) facut la rece..concluzia e ca e delicios si racoritor..un desert deloc dulce si foarte parfumat..incercati-l si spuneti-mi cum vi se pare :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de biscuiti:
  • 250 gr biscuiti simpli;
  • 125 gr unt
  • Crema:
  • - 1 cutie lapte de cocos (400 gr);
  • - 400 ml lapte
  • - 4 linguri amidon
  • - 10 foi de gelatina incolora
  • Gelatina:
  • 125-150 ml suc de maracuja (din conserva sau stoarceti fructul)+ 4 linguri apa
  • -4 linguri de zahar
  • - 4 foi gelatina incolora
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semifrio de maracuja:

- Preparam blatul din biscuiti: In primul rand aveti nevoie de o forma rotunda de cheesecake, cu peretii detasabili. Biscuitii ii zdrobim pana devin pulbere si adaugam unt topit . Amestecam si formam un blat pe fundul formei. Dam la frigider pana facem crema.


- Pentru crema: intr-o cratita amestecam laptele de cocos cu laptele rece si amidonul si punem la foc domol. Intre timp hidratam gelatina cu apa rece si cand laptele incepe sa fiarba adaugam si gelatina la compoozitie. Cand se ingroasa luam de pe foc si turnam peste biscuitii din tava. Dam iar la frigider. Eu am facut partea asta de seara si am lasat sa se raceasca bine pana a doua zi. Ideea e sa lasati sa se raceasca bine crema inainte de a turna gelatina de maracuja.


- Pentru gelatina de maracuja punem sucul impruena cu zaharul si gelatina hidratata cu apa la foc doimol si cand se ingroasa turnam cu grija, lent peste crema din forma. Dam totul la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Semifrio de maracuja" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Aurelia 07_07 1

25.05.2014, 22:59

Corinuta 1

26.05.2014, 00:37

mihaelar63 1

26.05.2014, 11:30

WOW !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!