Semilune cu gem de vişine

de ionix in Dulciuri, 9 Sep 2010 | 3886 vizualizari

 

ce faci cand fratiorul tau te roaga sa-i faci ceva dulce??? eh? dar cand n-ai chef de copt si chestii fandosite ?? :D eh, incropesti ceva ca deh, un fratior am si yo :D:D

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 3 linguri cu unt
  • circa 100 ml cu apa
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 ou
  • 6 linguri cu zahar
  • un cubulet de drojdie proaspata (cel pt 500 g faina)
  • gem de visine
  • un out batut pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semilune cu gem de vişine:

Faina se pune intr-un bol mai inalt, se face un gol in mijlocul ei. In gaura formata-n faina asezam oul, zaharul, coaja de lamaie si un praf de sare. Punem untul la topit iar peste punem apa si o lingura cu zahar, lasam apa cat sa se incalzeasca putin si luam de pe foc. In apa calduta punem drojdia si putina faina deasupra. Lasam maiaua la dospit vreo 15-20 de min. Maiaua o turnam in bolul cu faina si amestecam bine bine. Framantam un aluat care sa nu fie lipicios. (daca e nevoie mai puneti putina apa calda sau faina, depinde de cum va iese aluatul). Lasam aluatul la dospit acoperit cu un prosop si la loc caldut. Se lasa pana-si dubleaza volumul.


Pe o planseta curata punem putin ulei, intindem uleiul pe planseta, intindem o foaie de aluat subtire si decupam cerculete cu un pahar mai mare. Punem dulceata in mijloc, ungem marginile cu ou, unim marginile formand astfel un semicerc si presam marginile cu o furculita.


Intr-un ceaun punem vreo 200 ml de ulei la incins, cand s-a incins bine punem semilunele la prajit in ele.


Le scoatem pe un servetel, sa absorba surplusul de ulei, si apoi presaram zahar pe ele


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

Cu cat e mai subtire foaia pe care o intindeti cu atat mai putin ulei vor absoarbe... ies mai crocantele dar mai putin uleioase....

2

Pentru uns marginile poti folosi si apa sau lapte...

Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune cu gem de vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Corinuta 1

10.09.2010, 10:32

vreau trei se poate?

Teo 1

10.09.2010, 22:25

uite ce frumoase au iesit, fara prea mult chef ! bravo !

ionix 1

13.09.2010, 12:08

va fac, va fac... vreau sa va ingras ca sa fiu eu cea mai slaba am mult de lucru pt asta @Teo... multumesc....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tort Raisa,cu zmeură şi ciocolată-Reţeta cu numărul  700

ieri la 21:44

Tartă cu brânzeturi şi broccoli

ieri la 20:59

Batoane energizante cu musli

de Rocsi 9

ieri la 20:39

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu gem