Semilune cu gem de vişine

de ionix in Dulciuri, 9 Sep 2010 | 3476 vizualizari

 

ce faci cand fratiorul tau te roaga sa-i faci ceva dulce??? eh? dar cand n-ai chef de copt si chestii fandosite ?? :D eh, incropesti ceva ca deh, un fratior am si yo :D:D

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 3 linguri cu unt
  • circa 100 ml cu apa
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 ou
  • 6 linguri cu zahar
  • un cubulet de drojdie proaspata (cel pt 500 g faina)
  • gem de visine
  • un out batut pentru uns
500 g faina"> 3 linguri cu unt"> circa 100 ml cu apa"> coaja rasa de la o lamaie"> 1 ou"> 6 linguri cu zahar"> un cubulet de drojdie proaspata (cel pt 500 g faina)"> gem de visine">
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semilune cu gem de vişine:

Faina se pune intr-un bol mai inalt, se face un gol in mijlocul ei. In gaura formata-n faina asezam oul, zaharul, coaja de lamaie si un praf de sare. Punem untul la topit iar peste punem apa si o lingura cu zahar, lasam apa cat sa se incalzeasca putin si luam de pe foc. In apa calduta punem drojdia si putina faina deasupra. Lasam maiaua la dospit vreo 15-20 de min. Maiaua o turnam in bolul cu faina si amestecam bine bine. Framantam un aluat care sa nu fie lipicios. (daca e nevoie mai puneti putina apa calda sau faina, depinde de cum va iese aluatul). Lasam aluatul la dospit acoperit cu un prosop si la loc caldut. Se lasa pana-si dubleaza volumul.

Pe o planseta curata punem putin ulei, intindem uleiul pe planseta, intindem o foaie de aluat  subtire si decupam cerculete cu un pahar mai mare. Punem dulceata in mijloc, ungem marginile cu ou, unim marginile formand astfel un semicerc si presam marginile cu o furculita.

Intr-un ceaun punem vreo 200 ml de ulei la incins, cand s-a incins bine punem semilunele la prajit in ele.

Le scoatem pe un servetel, sa absorba surplusul de ulei, si apoi presaram zahar pe ele

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Cu cat e mai subtire foaia pe care o intindeti cu atat mai putin ulei vor absoarbe... ies mai crocantele dar mai putin uleioase....

2

Pentru uns marginile poti folosi si apa sau lapte...

Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune cu gem de vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Corinuta 1

10.09.2010, 10:32

vreau trei se poate?

Teo 1

10.09.2010, 22:25

uite ce frumoase au iesit, fara prea mult chef ! bravo !

ionix 1

13.09.2010, 12:08

va fac, va fac... vreau sa va ingras ca sa fiu eu cea mai slaba am mult de lucru pt asta @Teo... multumesc....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Taci si inghite
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!