Shaorma

de Miss_B in Aperitive / Garnituri, 2 Feb 2012 | 3290 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 grame faina
  • apa calduta(eu o pun dupa ochi,sa iasa aluatul potrivit)
  • 50 grame drojdie
  • un varf de sare
  • o felie de unt sau o lingura de untura
  • Pentru umplutura(eu pun ingredientele pe care le folosesc de obicei,insa puteti adapta reteta in functie de ce aveti in frigider):
  •  200 grame cartofi prajiti
  • 1 piept de pui prajit
  • 2 oua fierte,taiate bucatele
  • maioneza
  • ketchup
  • sos de usturoi
  • varza,rosii,ceapa sau castraveti (depinde ce va place)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma:

Facem aluatul pentru lipii astfel:amestecam faina cu drojdia si sarea.Punem apoi apa calduta,pana ce aluatul devine usor de modelat(mai punem faina ca sa nu se lipeasca).Punem si untura sau untul si framantam bine.Nu este neaparata nevoie sa il lasati la crescut,pentru ca lipiile ies oricum gustoase si fragede.


Lipiile se fac simplu.Intindeti foi subtirele din aluat si decupati-le(va puteti ajuta de farfurii sau ruleta).Se coc pe aragaz in tigaia deja incinsa si fara ulei.


Pieptul de pui il fac la gratar,condimentat cu sare si piper si il tai fasii.


Ungem lipia cu maioneza,sos de usturoi si punem cate putin din ingredientele mentionate,iar la final ketchup!


Simplu si gustos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Miss_B 1

02.02.2012, 21:45

De acord rocsi_1612!Macar asa stiu sigur ce pun in ea!

Lau 1

03.02.2012, 08:40

delicioasa

Carmen_g 1

04.02.2012, 18:34

Cam asa fac si eu shaorma. Si e ataaaat de buna! Bine ca mi-ai amintit de ea, sa o fac si eu saptamana asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Shaorma