Shaorma

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 7 Mai 2010 | 7913 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina grau
  • un cub drojdie
  • o lingurita unt
  • 300-400ml apa calduta
  • o lingurita sare
  • 3pulpe
  • 7-8cartofi potriviti ca marime
  • o varza verde mica
  • 2oua
  • 200ml ulei
  • 2linguri smantana
  • ketchup
  • sare,
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma:

Pentru inceput framantam o coca din faina,drojdie,unt,apa calduta si o lingurita sare.

O lasam 30min la dospit.

Intre timp dezosam pulpele,le condimentam si le prajim bine.

Cartofii ii taiem pai si ii prajim intr-o tigaie , in mult ulei.

Varza o tocam fin,ca pentru salata si o amestecam cu putina sare,marar si o lingura ulei.

Scoatem carnea si cartofii in boluri in care am pus servetele pt a absorbi uleiul.

Pulpele se taie bucatele.

Din coca,formam bilute pe care le aplatizam si le intindem bine cu sucitorul,formand lipii

Le coacem intr-o tigaie de teflon,fara pic de ulei.

Din oua si ulei preparam  maioneza.Adaugam smantana.

Fiecare lipie o ungem cu ketchup,apoi punem cartofi pai,bucatele de carne, varza,sos de maioneza si rulam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

anomisana 1

05.08.2012, 08:43

Stiu ca a trecut mult timp de cand ai postat reteta, dar eu acum am gasit-o, si vroiam sa te rog sa-mi spui cam cate lipii ies din portia asta de aluat.

gaby_duceag 1

05.08.2012, 09:47

8-9 in tigaia normala (diametru 24-26)
daca ai muuuulta rabdare sa le intinzi,ies si 10-11

Lia_ 1

31.08.2013, 19:46

merci Gaby! ma duc la reteta mea sa vad daca nu e incuiata sa zic de tips-ul cu untul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole, de post
  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza in foietaj