Shaorma

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 7 Mai 2010 | 6273 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina grau
  • un cub drojdie
  • o lingurita unt
  • 300-400ml apa calduta
  • o lingurita sare
  • 3pulpe
  • 7-8cartofi potriviti ca marime
  • o varza verde mica
  • 2oua
  • 200ml ulei
  • 2linguri smantana
  • ketchup
  • sare,
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma:

Pentru inceput framantam o coca din faina,drojdie,unt,apa calduta si o lingurita sare.


O lasam 30min la dospit.


Intre timp dezosam pulpele,le condimentam si le prajim bine.


Cartofii ii taiem pai si ii prajim intr-o tigaie , in mult ulei.


Varza o tocam fin,ca pentru salata si o amestecam cu putina sare,marar si o lingura ulei.


Scoatem carnea si cartofii in boluri in care am pus servetele pt a absorbi uleiul.


Pulpele se taie bucatele.


Din coca,formam bilute pe care le aplatizam si le intindem bine cu sucitorul,formand lipii


Le coacem intr-o tigaie de teflon,fara pic de ulei.


Din oua si ulei preparam maioneza.Adaugam smantana.


Fiecare lipie o ungem cu ketchup,apoi punem cartofi pai,bucatele de carne, varza,sos de maioneza si rulam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

anomisana 1

05.08.2012, 08:43

Stiu ca a trecut mult timp de cand ai postat reteta, dar eu acum am gasit-o, si vroiam sa te rog sa-mi spui cam cate lipii ies din portia asta de aluat.

gaby_duceag 1

05.08.2012, 09:47

8-9 in tigaia normala (diametru 24-26)
daca ai muuuulta rabdare sa le intinzi,ies si 10-11

Lia_ 1

31.08.2013, 19:46

merci Gaby! ma duc la reteta mea sa vad daca nu e incuiata sa zic de tips-ul cu untul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu salata