Shepherd Pie (Placinta ciobanului)

de cristeena20 in Porc, 20 Feb 2014 | 1554 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocata (vita cu porc)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • 1/4 ardei rosu
  • 1 lingura pasta de ardei; 2 linguri pasta de rosii; 1/2 pahar suc de rosii
  • 1 pahar de vin alb
  • foaie de dafin, rozmarin uscat, sare, piper, chilli, ulei de masline, boia
  • 500 gr cartofi
  • 1/2 cana lapte
  • 1 lingura unt
  • nucsoara rasa
  • 100 gr cascaval razuit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shepherd Pie (Placinta ciobanului):

Curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Cand au fiert bine se scurge apa , se zdrobesc ca pentru piure si se adauga laptele clocotit si unt. Amestecam bine cu un tel pana devine spuma (sa iasa un piure ma tare) .Razuim putina nucsoara sa ii dea gust.


In robot tocam bine ceapa, morcovul, usturoiul si ardeiul. Intr-o cratita punem aceasta compzitie la calit cu ulei de masline si adaugam carnea. Amestecam bine cca 3-5 minute si adaugam sare, piper, boia de ardei, rozmarin, dafin si turnam vinul. Lasam putin sa scada si adaugam pasta de ardei, de rosii si bulionul. La nevoie mai adaugam apa fierbinte. Lasam sa fiarba cca 15-20 minute pana se ingroasa sosul. Eu am adaugat putina faina sa ingroase si mai tare sosul. Lasam sa se raceasca putin


Intr-un vas termorezistent punem carnea cu sos, presaram branza rasa deasupra si cu un cornet de patiserie punem cartofii piure deasupra (dupa preferinta) Trebuie sa acopere bine suprafata .


Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute (sa se rumeneasca putin deasupra).


Pofta mare!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Shepherd Pie (Placinta ciobanului)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

21.02.2014, 20:28

Foarte mult imi place aceasta placinta

Teo 1

22.02.2014, 21:42

imi place de mor!

cristeena20 1

23.02.2014, 14:12

multumesc!!
teo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Alivenci