Shortbread cu Rooibos si menta marocana

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 3 Noi 2012 | 1408 vizualizari

 

Acesti biscuti englezesti/ scotieni sunt perfecti pentru ceai si foarte apreciati pentru textura lor crocanta si gustul surprinzator.
Am folosit un mix de Rooibos cu menta marocana (varianta foarte parfumata a izmei) si coaja de portocala.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • jumatate de lingurita de sare
  • jumatate de cana si 2 linguri de zahar pudra
  • o lingurita esenta de vanilie
  • un pachet de unt
  • o lingurita de apa
  • 2 linguri de "ceai" (Eu am folosit Rooibos Orange-Peppermint)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shortbread cu Rooibos si menta marocana:

Se amesteca faina cu sarea si zaharul pudra. Se adauga vanilia, apa, untul si "ceaiul". Se amesteca pana se formeaza un aluat omogen. Se rastoarna aluatul rezultat pe o bucata de folie alimentara si se modeleaza sub forma de cilindru cu diamentrul de 2 cm. Se impacheteaza strans la fel ca salamul de biscuiti si se introduce in frigider pentru minim 30 de minute. Se poate pastra si in congelator, daca doriti sa scurtati timpul. Important este ca aluatul sa aiba o structura ferma pentru a putea fi taiat.

Dupa ce a expirat timpul de refrigerate/ congelare, se indeparteaza folia si se taie aluatul in felii de grosimea dorita ( in imagine, ~ jumatate de cm). Se aseaza biscuitii  intr-o tava tapetata cu hartie de copt la distanta intre ei si se introduc in cuptorul preincalzit la 190 de grade aproximativ 12-14 minute, pana cand marginile devin usor maronii. Se lasa la odihnit in tava 5 minute si apoi se transfera pe un grilaj de metal.

Se pot pastra pana la o luna, in cutii inchise ermetic.

 

TIPS-URI

1

Rooibosul, un tufis rosu din Africa de Sud, are proprietati similare cu ceaiul verde, insa cu un continut minimal de teina, ceea ce il face potrivit chiar si pentru copii si femei insarcinate.

2

Rooibosul, in aceasta reteta, poate fi inlocuit cu pudra fina de ceai negru cu bergamota ( Earl Grey).

Daca ti-a placut reteta noastra "Shortbread cu Rooibos si menta marocana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Shortbread cu Rooibos si menta marocana-0
Shortbread cu Rooibos si menta marocana-1

COMENTARII (13)

Rocsi

Rocsi 1

03.11.2012, 21:46

Buni si frumos i-ai prezentat

adry88

adry88 1

04.11.2012, 13:29

buni

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53