Sirop de muguri de brad

de Rocsi in Sirop / Compot, 24 Iul 2010 | 4743 vizualizari

 

Este un sirop foarte bun..se poate folosi in ceaiuri,cafea,la prajituri..insa cel mai important e faptul ca e foarte bun pentru tuse!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg muguri de brad
  • 4 litri apa
  • zahar(cantitatea de zahar care se pune este:la 1 litru de fiertura se pune 1 kg zahar..dar o sa vedeti dupa ce scriu reteta exact).
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de muguri de brad:

Mugurii de brad se pun sub jetul de apa si se spala din abundenta cu apa calduta.


intr-o oala se pun 4 litri de apa.


se pune pe foc la fiert ,peste apa se pun si mugurii.


se fierbe pana se inmoaie mugurii de brad.


zeama rezultata se strecoara si se lasa la racorit pana a doua zi.


A 2 a zi se masoara cantitatea de lichid .


acesta se pune iar pe foc si cand incepe sa fiarba se pune zaharu.(daca aveti 1 litru de lichid puneti 1 kg de zahar si tot asa).


amestecati mai mereu pana ce acesta se topeste.


se fierbe la foc potrivit pana ce acesta incepe sa se ingoase(puneti pe o farfurie cu lingura si daca se formeaza picuri atunci e gata).


siropul fierbinte se pun in sticle de sticla,il lasati in bucatarie sa se racoreasca.


cand s-a racit il dati in camara sau undeva la racoare.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de muguri de brad" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

25.07.2010, 11:42

multumesc fetelor..intr-adevar e foarte sanatos...nu e ina visinata k nu am facut anul asta visinata asa k nu am...dak vrei niste apa minerala cu sirop ,sau un ceai,sau o cafea dar visinata ciuciu k nu e

Julie 1

25.07.2010, 12:05

Bun siropul! Si eu fac !

Rocsi 1

25.07.2010, 19:36

multumesc julie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sirop de zmeura