Sirop de muguri de brad

de Rocsi in Sirop / Compot, 24 Iul 2010 | 4847 vizualizari

 

Este un sirop foarte bun..se poate folosi in ceaiuri,cafea,la prajituri..insa cel mai important e faptul ca e foarte bun pentru tuse!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg muguri de brad
  • 4 litri apa
  • zahar(cantitatea de zahar care se pune este:la 1 litru de fiertura se pune 1 kg zahar..dar o sa vedeti dupa ce scriu reteta exact).
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de muguri de brad:

Mugurii de brad se pun sub jetul de apa si se spala din abundenta cu apa calduta.


intr-o oala se pun 4 litri de apa.


se pune pe foc la fiert ,peste apa se pun si mugurii.


se fierbe pana se inmoaie mugurii de brad.


zeama rezultata se strecoara si se lasa la racorit pana a doua zi.


A 2 a zi se masoara cantitatea de lichid .


acesta se pune iar pe foc si cand incepe sa fiarba se pune zaharu.(daca aveti 1 litru de lichid puneti 1 kg de zahar si tot asa).


amestecati mai mereu pana ce acesta se topeste.


se fierbe la foc potrivit pana ce acesta incepe sa se ingoase(puneti pe o farfurie cu lingura si daca se formeaza picuri atunci e gata).


siropul fierbinte se pun in sticle de sticla,il lasati in bucatarie sa se racoreasca.


cand s-a racit il dati in camara sau undeva la racoare.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de muguri de brad" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

25.07.2010, 11:42

multumesc fetelor..intr-adevar e foarte sanatos...nu e ina visinata k nu am facut anul asta visinata asa k nu am...dak vrei niste apa minerala cu sirop ,sau un ceai,sau o cafea dar visinata ciuciu k nu e

Julie 1

25.07.2010, 12:05

Bun siropul! Si eu fac !

Rocsi 1

25.07.2010, 19:36

multumesc julie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Sirop de trandafiri