Sirop de mure

de laura_n in Sirop / Compot, 2 Aug 2012 | 5615 vizualizari

 

Este pentru prima oara cand fac sirop, si am ales sa fac de mure. A iesit atat de bun, are si o culoare frumoasa, sunt incantata de rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr mure
  • 600 gr zahar
  • 1 l apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de mure:

Se spala murele, se scurg si se pun intr-un vas cu zaharul peste ele. Lasam sa "zaca" acolo cateva ore, timp in care mai amestecam din ora din ora.


Dupa vreo 6 ore de "lenevit", am bagat blenderul in ele, le-am strecurat de seminte si apoi am adaugat 1 l apa si am pus la fiert vreo 20 min.


Apoi, am turnat intr-o sticla si am dat la frigider.


 

TIPS-URI

1

Puteti stoarce si un strop de lamaie cand combinati siropul cu apa, este delicios. Mie nu imi plac chestiile prea dulci, insa cu lamaie...este excelent.

2

cand adaugati apa, turnati-o prin strecuratoare, peste pasta ramasa acolo, astfel recuperati cat mai mult din fruct, si raman semintele goale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

laura_n 1

03.08.2012, 17:02

Gabita, multumesc

jolygina 1

16.08.2012, 00:19

super

laura_n 1

16.08.2012, 14:34

multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sirop de mure