Sirop de mure

de laura_n in Sirop / Compot, 2 Aug 2012 | 8934 vizualizari

 

Este pentru prima oara cand fac sirop, si am ales sa fac de mure. A iesit atat de bun, are si o culoare frumoasa, sunt incantata de rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr mure
  • 600 gr zahar
  • 1 l apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de mure:

Se spala murele, se scurg si se pun intr-un vas cu zaharul peste ele. Lasam sa "zaca" acolo cateva ore, timp in care mai amestecam din ora din ora.

Dupa vreo 6 ore de "lenevit", am bagat blenderul in ele, le-am strecurat de seminte si apoi am adaugat 1 l apa si am pus la fiert vreo 20 min.

Apoi, am turnat intr-o sticla si am dat la frigider.

 

TIPS-URI

1

Puteti stoarce si un strop de lamaie cand combinati siropul cu apa, este delicios. Mie nu imi plac chestiile prea dulci, insa cu lamaie...este excelent.

2

cand adaugati apa, turnati-o prin strecuratoare, peste pasta ramasa acolo, astfel recuperati cat mai mult din fruct, si raman semintele goale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

laura_n 1

03.08.2012, 17:02

Gabita, multumesc

jolygina 1

16.08.2012, 00:19

super

laura_n 1

16.08.2012, 14:34

multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sirop de mure