Sirop de soc si salcam

de Constelatialeu in Sirop / Compot, 30 Mai 2017 | 1444 vizualizari

 

Mi-am zis eu ca nu e ceva rau daca le fac cunostiinta, soc si salcam, ca poate se contopesc si dau ceva aromat, pai zau daca am zis rau......

 

INGREDIENTE

  • 250 g flori de soc
  • 250 g flori de salcam
  • 2 lamai, nu prea mari
  • 2 kg zahar
  • 50 g sare de lamaie
  • 600 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc si salcam:

Culegem florile de soc si de salcam, avem grija sa le culegem pe cele curate, fara gazulite si alte ''Zburatoare'', apoi luam un vas mare ( am folosit o galetusa de plastic de cca 4 l), asezam alternativ flori d esoc si flori de salcam, adaugam lamaile taiate felii, sarea de lamaie si zaharul, apoi apa si amestecam bine, acoperim cu un  capac si de 3-4 ori pe zi amestecam ca sa se topeasca zaharul, procedam asa 4 zile, dupa 4 zile stoarcem bine lamaile, cu ajutorul unui tifon, strecuram siropul format si apoi strangem tifonul bine si stoarcem tot sirpul din flori. Cu o palnie turnam siropul in sticle, se serveste cu apa minerala si gheata cand este canicula aia mai mare. Depozitam sticlele intr-un loc racoros, beci camara sau frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc si salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

dantes 1

31.05.2017, 13:58

Bun si sanatos!

oanapl 1

01.06.2017, 19:30

Mmm...ce bun trebuie sa fie! Si eu vreau o sticla!

Rahela Velicu 1

14.06.2017, 11:18

Ce bun ar fi acum!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Sirop de soc