Sirop de soc si salcam

de Constelatialeu in Sirop / Compot, 30 Mai 2017 | 868 vizualizari

 

Mi-am zis eu ca nu e ceva rau daca le fac cunostiinta, soc si salcam, ca poate se contopesc si dau ceva aromat, pai zau daca am zis rau......

 

INGREDIENTE

  • 250 g flori de soc
  • 250 g flori de salcam
  • 2 lamai, nu prea mari
  • 2 kg zahar
  • 50 g sare de lamaie
  • 600 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc si salcam:

Culegem florile de soc si de salcam, avem grija sa le culegem pe cele curate, fara gazulite si alte ''Zburatoare'', apoi luam un vas mare ( am folosit o galetusa de plastic de cca 4 l), asezam alternativ flori d esoc si flori de salcam, adaugam lamaile taiate felii, sarea de lamaie si zaharul, apoi apa si amestecam bine, acoperim cu un capac si de 3-4 ori pe zi amestecam ca sa se topeasca zaharul, procedam asa 4 zile, dupa 4 zile stoarcem bine lamaile, cu ajutorul unui tifon, strecuram siropul format si apoi strangem tifonul bine si stoarcem tot sirpul din flori. Cu o palnie turnam siropul in sticle, se serveste cu apa minerala si gheata cand este canicula aia mai mare. Depozitam sticlele intr-un loc racoros, beci camara sau frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc si salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

dantes 1

31.05.2017, 13:58

Bun si sanatos!

oanapl 1

01.06.2017, 19:30

Mmm...ce bun trebuie sa fie! Si eu vreau o sticla!

noiinbucatarie 1

14.06.2017, 11:18

Ce bun ar fi acum!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

RETETA RECOMANDATA
Sirop de soc