Sirop din flori de salcam

de amalia01 in Sirop / Compot, 8 Mai 2018 | 2777 vizualizari

 


Luna " mai " este denumita în popor și " florar ". Acum admiram minunățiile colorate și parfumate care impodobesc grădinile și campurile.
 Unele dintre cele mai spectaculoase sunt florile de salcâm, pe care le mancam când eram mici. Îmi plăcea aroma lor delicată și gustul de...miere.
 De altfel, mierea de salcâm este una dintre cele mai apreciate, datorita efectelor sale curative. Printre ele se numără și cel de calmare a tusei.
 Motiv pentru care in fiecare an,  în această perioadă, prepar acest sirop.

 

INGREDIENTE

  • 100 de flori de salcâm ( cca 1 kg ) , bine inflorite
  • 3 l apă rece
  • 1 kg zahăr
  • zeama de la 3 lămâi
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de salcam:

Culegi florile de salcâm dimineața, de preferat într-o zonă situată departe de orice sursa de poluare.

Treci florile sub jet de apa rece si desprinzi florile de pe tije, apoi le pui la fiert in apa.

Le lasi sa fiarba la foc mic, timp de 90 minute, amestecand din cand in cand.

Strecori siropul rezultat, adaugi zaharul si fierbi pana cand se leaga ( cca 90 min.). Adaugi zeama de lamaie si mai lasi sa dea un clocot- 5 min.

Torni siropul astfel obtinut in sticlele curate si uscate si il lasi la dunst uscat ( intre paturi) pentru 24 de ore.

Etichetezi si il asezi frumos in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sirop de soc si salcam