Slanina condimentata

de amalia01 in Porc, 16 Dec 2014 | 1401 vizualizari

 

Daca tot vin Sarbtorile, m-am gandit sa pregatesc o serie de preparate de sezon.

 

INGREDIENTE

  •  1 buc slanina de pe burta, cu tot cu sorici 
  • 1 capatana de usturoi 
  • 1 l zeama de varza 
  • sare 
  • boabe de piper 
  • boia 
  • 4 foi de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina condimentata:

Slanina proaspata se acopera cu sare grunjoasa si se lasa asa 2 zile.

Se curata de sare si se pune la fiert in zeama de varza; adaugi apa, atat cat sa fie bine acoperita slanina; adaugi piperul si foile de dafin; lasi la fiert cam 60 minute, astfel incat furculita sa intre cu usurinta in slanina.

Se scoate slanina pe o planseta de lemn, se unge bine cu usturoi pisat si se presara cu boia.

Dai la rece pana a doua zi.


O servesti taiata felii, acompaniata de salata de hrean si branza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina condimentata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

16.12.2014, 11:21

mihaelar63 1

16.12.2014, 12:12

Mai buna de 100 de ori decat orice salam

Rocsi 1

16.12.2014, 21:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Rulada din carne tocata cu carnati