Snitele de pui in aluat de clatite

de merisor in Pui, 19 Feb 2015 | 7121 vizualizari

 

Da, am zis bine aluat de clatite, dar fara zahar.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de pui
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 1 lingura pesmet
  • 5-6 linguri faina
  • In plus
  • 3 linguri de faina
  • ulei pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele de pui in aluat de clatite:

Spalam pieptul de pui si il feliem de-a lungul, dar nu prea subtire, apoi il batem usor( nu prea tare ca pe cea de porc sau vita), cu ciocanul de snitele, pe un tocator de lemn.


Cu toate ca marii chefi spun sa nu batem carnea de pui pentru snitele ca strivim fibrele, eu o bat usor, ca altfel se strnge in timpul prajirii.


Presaram sare si piper peste pieptul de pui filetat si il lasam sa se odihneasca 10-15 minute.


Itr-un vas, amestecam ouale cu un praf de sare, adaugam si putin piper, apoi le diluam cu lapte si adaugam treptat faina si pesmetul.


Va iesi o compozitie mai groasa, pe care o diluam la final cu apa minerala.


Punem apa minerala cat sa iasa compozitia cursiva, dar usor ingrosata.


Pe un platou, sau intr-un vas punem 3 linguri de faina prin care trecem pe rand, fileurile de carne, apoi le scufundam in compozitia cu oua.


Intr-o tigaie antiaderenta, punem ulei cat sa ii acoperim bine fundul si o punem pe flacara medie spre mare.


Cand incepe uleiul sa faca basici, adaugam pe rand snitelele si le prajim pe o parte si pe cealalta pana devin frumos rumenite si se patrunde carnea bine la testul cu furculita.


Scoatem snitelele pe un prosop absorbant sau intr-o sita sa se scurga de surplusul de ulei.


Servim snitelele fie cu mustar, cu legume proaspete sau cu fel de fel de garnituri.


Spor si pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Prepararea snitelelor se va face la flacara mai mare, altfel riscam sa le inecam in grasime.

2

Se mai pot trece si prin pesmet, dupa ce au fost unse cu compozitia de oua( eu rareori procedez asa).

3

Uleiul se va schimba dup a doua prajire, pentru ca se arde si ies snitelele prea rumenite.

4

Cel mai rezistent ulei este cel de palmier, daca folositi, vi-l recomand!

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele de pui in aluat de clatite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Valclaudia 1

22.02.2015, 08:25

super!!

Diana11 1

26.02.2015, 15:09

Preferatele mele

DIANA B 1

01.04.2015, 09:59

Imi plac snitelele , dar si uleiul de palmier

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!