Snitele din piept de pui cu garnitura de piure de cartofi

de Gherca Daniela in Mancaruri cu carne, 13 Mai 2014 | 5866 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 3 oua
  • faina
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit

Pentru garnitura:

  • 5 cartofi mai mari
  • 50g unt
  • jumatate de cana de lapte
  • 3-4 linguri de smantana
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele din piept de pui cu garnitura de piure de cartofi:

Pentru snitele:

Carnea am taiat-o fasii si le-am batut usor cu un ciocan de bucatarie ( mi-au iesit 10 bucati).

Apoi am batut cele 3 oua cu sare si piper intr-un bol, iar faina am pus-o separat in alt vas.

Intr-o tigaie am pus uleiul la incins, apoi fiecare bucata de piept am dat-o mai intai prin faina, apoi prin ou si pe urma le-am pus in tigaie.

Dupa ce s-au prajit pe ambele parti le-am scos pe un servet de bucatarie, pentru a absorbi surplusul de grasime si le-am servit alaturi de o garnitura de piure preparata astfel:

Am curatat cartofii, i-am spalat, i-am taiat in cuburi mai mici si intr-o oala i-am pus la fiert in apa cu o lingura de unt, pentru a iesi mai moi.

Dupa ce au fiert, scurgem apa ramasa si peste cartofi punem untul ramas (adica fara lingura cu care am pus cartofii la fiert) si sarea si mixam cu un blender vertical pentru ai marunti foarte bine, apoi punem laptele si smantana si continuam sa mixam pana la omogenizarea ingredientelor.

Se servesc alaturi de castraveti murati sau in otet, cu salata de varza etc.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele din piept de pui cu garnitura de piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

alilianaa 1

13.05.2014, 21:39

ce bunatate..

Rocsi 1

14.05.2014, 11:00

Bun meniu.

Gherca Daniela 1

14.05.2014, 22:20

Multumesc Rocsi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Snitel vienez