Snitzel din varza proaspata cu branza

de anisoara in Mancaruri de legume, 12 Aug 2010 | 11134 vizualizari

 

O reteta originala dupa gust si neobisnuita ca forma. La gust se aseamana cu conopida prajita pane,dar ca forma- este altfel. Si aici nu reusesc, sa va descriu o anumita cantitate de ingrediente folosite la aceasta reteta. Nu necesita multa vreme prepararea lor si sunt foarte gustoase. Se combina foarte bine dupa gust in combinatie cu peste prajit si un sos alb.

 

INGREDIENTE

  • frunze de varza proaspata - 0.5 kg
  • 3 oua
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 0.5 pahar de faina
  • ulei pt prajire

Implutura:

  • branza de vaci, scursa bine - 300 gr.
  • un ou
  • marar proaspat
  • sare

sau

  • 2 oua fierte
  • 150 grame de cascaval ras prin razatoare
  • un ou crud
  • marar -optional
  • piper negru macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitzel din varza proaspata cu branza:

Se pregateste varza dupa 2 metode :

1. se aleg frunze de varza intregi ,mai moi , mai subtiri ,


se pun intr-un saculet de polietilena si se pun la congelator sa inghete. Dupa ce se dezgheta frunzele ele devin foarte moi si se poate lucra si infasura cu ele fara nici o problema. Daca e nevoie, inlaturati vitele mai groase.



2. Se fierbe 1 litru de apa cu o lingura de lamaie si putina sare. Se stinge focul. Se toarna peste frunzele pregatite dinainte si se oparesc putin frunzele. , ca sa devina mai moi. Se procedeaza la fel cum se pregatesc frunzele pentru sarmalute.



Se prepara umplutura: In primul caz se amesteca branza de vaci cu oul , sarea si mararul spalat si taiat.

in al doilea caz, ouale fierte se amesteca cu cascavalul ras, oul crud, piper negru maruntit si un ou crud. Optional puteti folosi verdeata.


Prepararea snitelelor:



Frunzele moi se desfac, si se repartizeaza un strat foarte subtire de umplutura pe 2/3 din suprafata frunzei. Se infasoara in forma de conus. Se procedeaza la fel cu toate frunzele si umplutura. Dupa aceea snitzele primite se tavalesc prin faina , odata, a doua oara, si pe urma se tavalesc in ouale batute . Se prajesc pe o parte si alta in uleiul incins bine, timp de 3-5 minute. Se servesc la masa calde sau reci.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitzel din varza proaspata cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

anisoara 1

20.08.2010, 08:44

fetelor, nu am observat commentariile voastre. Se prepara usor si se prajesc foarte repede,

adry88 1

23.05.2011, 11:34

adela_64 1

27.10.2014, 12:41

Super !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!