Socata reteta bunicii

de sasha in Bauturi, 25 Mai 2013 | 2427 vizualizari

 

 Socata reteta bunicii

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 14 flori de soc
  • 1 lamaie mare
  • 150 ml otet din vin
  • 10 litri de apa
  • drojdie proaspata cat unghia mare de la mana
  • 1 kg si jumatate zahar
  • 1 pumn de orez
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii:

Socata reteta bunicii

Se spala florile de soc, usor ca sa nu cada floricelele, apa o amestecam cu zaharul, otetul si drojdia.

Intr-un butoias se toarna  "siropul" apoi florile de soc, lamaia taiata in 4 si pumnul de orez. Se amesteca, se pune capacul si se lasa la soare timp de 2 zile. In acest timp amestecam din cand in cand (atunci cand ne aducem aminte de el) :D sau putem sa mai lasam mai multe zile, 4-5, depinde de aciditatea pe care o doriti.

Cand am decis ca a fermentat destul, luam o sita si strecuram, umplem sticlele si dam la rece!

TIPS-URI

1

Termenul de valabilitate este de 7 zile, apoi va deveni vin

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

sasha 1

25.05.2013, 20:17

Rocsi 1

25.05.2013, 22:29

Am sosit la un pahar de socata

sasha 1

25.05.2013, 23:52

Hai ca te astept

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 20:22

Desert banana coffee brownie

pe 26.10 la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

pe 26.10 la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii ( fara drojdie)