Socata reteta bunicii

de sasha in Bauturi, 25 Mai 2013 | 2222 vizualizari

 

 Socata reteta bunicii

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 14 flori de soc
  • 1 lamaie mare
  • 150 ml otet din vin
  • 10 litri de apa
  • drojdie proaspata cat unghia mare de la mana
  • 1 kg si jumatate zahar
  • 1 pumn de orez
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii:

Socata reteta bunicii


Se spala florile de soc, usor ca sa nu cada floricelele, apa o amestecam cu zaharul, otetul si drojdia.


Intr-un butoias se toarna "siropul" apoi florile de soc, lamaia taiata in 4 si pumnul de orez. Se amesteca, se pune capacul si se lasa la soare timp de 2 zile. In acest timp amestecam din cand in cand (atunci cand ne aducem aminte de el) :D sau putem sa mai lasam mai multe zile, 4-5, depinde de aciditatea pe care o doriti.


Cand am decis ca a fermentat destul, luam o sita si strecuram, umplem sticlele si dam la rece!

TIPS-URI

1

Termenul de valabilitate este de 7 zile, apoi va deveni vin

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

sasha 1

25.05.2013, 20:17

Rocsi 1

25.05.2013, 22:29

Am sosit la un pahar de socata

sasha 1

25.05.2013, 23:52

Hai ca te astept

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert salam de biscuiti de post
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii