Socata reteta bunicii

de mihaelar63 in Bauturi, 12 Dec 2014 | 1186 vizualizari

 

Socata reteta bunicii
Am facut un experiment pastrand socata la frigider . Mi-a parut OK . Urmeaza sa prepar in viitorul apropiat si din flori uscate . As fi curioasa voi cat ati pastrat socata la rece ?

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 8 flori de soc [ mai mici ]
  • 4 l apa
  • 400 gr zahar
  • 4 lamai
  • 4 linguri otet de mere
  • drojdie de bere cat o aluna
  • 50 ml sirop capsuni
  • menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii:

Socata reteta bunicii


Am facut un sirop din 2 cani cu apa si zahar . Am diluat in el drojdia de bere .


Am spalat si am taiat felii lamaile . Am pus intr-un recipient mare florile de soc spalate , apa , lamaile taiate , siropul de zahar si am lasat 3 zile sa fermenteze . La inceput amestecul este putin tulbure , apoi a inceput sa se limpezeasca .


A rezultat o socata care in timp nu a mai fost atat de sifonata . Am strecurat zeama si am pastrat socata la frigider . Siropul de capsuni l-am diluat si l-am folosit la prepararea cuburilor de gheata rozalii . Am servit socata cu cuburi de gheata roz si menta proaspata .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei

Aparat de vidare FFS005X

- 165 lei
1099.99 lei
934.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 25 %
249.99 lei
187.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

marcela1979 1

13.12.2014, 00:16

Gherca Daniela 1

13.12.2014, 00:30

mihaelar63 1

14.12.2014, 23:29

Si mie , parca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu carne de pui si ciuperci
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii