Soia prajita cu piure de cartofi noi si sos de rosii

de Valclaudia in Mancaruri de post, 19 Iul 2015 | 9085 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

Soia prajita:

  • 110 gr. cuburi de soia
  • 200 ml apa rece
  • sare si piper dupa gust
  • 4-5 linguri de ulei (masline sau floarea soarelui)

Sosul de rosii:

  • 1 ceapa potrivita
  • 2 ardei grasi
  • cca 500 gr rosii trecute prin robot
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • marar verde

Piureul:

  • cca 1 kg cartofi noi
  • apa rece, cca 1l
  • sare dupa gust
  • 100 gr margarina
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soia prajita cu piure de cartofi noi si sos de rosii:

Curatam cartofii de coaja, ii spalam foarte bine, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare.

Ceapa si ardeii se curata si se taie bucati de marimea dorita.

Le punem la calit in ulei, in jur de 5 minute.

Adaugam apoi rosiile trecute prin robot, presaram dupa gust sare si piper, apoi lasam sosul la foc potrivit pana scade si obtinem consistenta dorita. La final presaram marar verde proaspat tocat.

Cubuletele de soia se pun la fiert in apa cu sare si piper pentru 7 mnute.

Scurgem apa de pe ele, le lasam la racit,apoi se stoarcem intre maini sa scapam de apa pe care au absorbit-o.

Punem intro tigaie 4-5 linguri de ulei, lasam sa se incinga si adaugam cubuletele de soia fiarta.

Lasam la prajit in ulei pana capata culoarea dorita.

Cartofii fierti se scurg de apa (nu aruncam apa in care au fiert deoarece o vom folosi la piure).

Adaugam margarina peste cartofii fierbinti scursi de apa, mixam.

Diluam apoi cartofii cu apa scursa de pe ei, punem atat cat consideram pentru a obtine un poiure de consistenta dorita.

Servim soia prajita cu sos de rosii si piure peste care presaram fulgi de chili.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Soia prajita cu piure de cartofi noi si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi prajiti chinezesti