Soleanka - Supa rusesca de carne

de Ksenya in Supe, 26 Ian 2016 | 1764 vizualizari

 

Aceasta supa este foarte cunoscuta si apreciata.
Exista 3 feluiri de Soleanka: de peste, ciuperci si carne.
Astazi v-o prezint mai intai pe cea de carne, urmeaza si celelalte :).

 

INGREDIENTE

  • 4 litri de supa din: carne vita 500-600 g, 4,5 litri apa , o ceapa, 2 boabe de ienibahar, 1 foaie dafin, putina sare
  • 300 g pastrama
  • 300 g salam afumat eu am pus “Taranesc”
  • 300 g parizer “Taranesc”
  • 1 ceapa
  • 3 castraveti murati
  • 1lingura capere (optional)
  • 80g masline
  • 2 linguri unt
  • 2 cutii rosii decojite
  • 1 lingura ulei
  • Sare
  • Piper
  • Smantana la servit
  • Patrunjel
  • Feliute de lamiae
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soleanka - Supa rusesca de carne:

Intr-o oala punem la fiert in 4,5 l de apa, carnea de vita, ceapa intreaga curatata si spalata in prealabil si lasam la fiert cam 40 minute.


Cu 10 minute inainte de a fi carenea fiarta, punem ienibaharul si foaia de dafin, mai lasam 5 minute la fiert.


Oprim flacara, scoatem carnea din supa si o dam deoparte. Supa o strecuram. Intr-o tigaie punem castravetii taiati julienne, turnam un pic de supa si-i lasam la inabusit cam 15 minute, dupa care adaugam in supa. In aceiasi tigaie, calim ceapa in 1 lingura ulei si 2 linguri unt, adaugam un pic de sare ca sa se inmoaie mai repede ceapa.


Cand ceapa capata o nuanta usor aurie, adaugam rosile decojite si pasate in prealabil, mai lasam 3 minute dupa care adaugam in oala cu supa, scoatem oasele de pe carnesi o taiaem feliute, la fel procedam cu salamul, parizerul si pastrama, adaugam in supa.


Maslinele le clatim in apa, caperele le scurgem de saramura, apoi le adaugam si pe ele in supa. Lasam sa fiarba 15 minute la foc potrivit.


Potrivim de sare si piper, oprim flacara si lasam 25 minute sa se aseze.


Se serveste cu smantana, o feliuta de lamaie, patrunjel proaspat si 1-2 masline.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate prepara din ce aveti prin frigider ramas dupa petrecere(de la aperetive) salamuri ,pastrame,afumaturi.

2

atentie la calitul cepei, de ea depinde gustul supei

Daca ti-a placut reteta noastra "Soleanka - Supa rusesca de carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

29.01.2016, 09:18

Imi place foarte mult . Precis am sa o testez

navidad_2017 1

04.01.2017, 02:23

Da, da, asa o fac si eu... Am reteta scrisa de mama, preluata de la Nana din Moldova (era rusoaica maritata cu moldovean!) acum vreo 30 - 35 de ani! Aici nu gasesc "Doktorskaya", asa ca ma multumesc sa pun cremvursti... Si ma consolez la gandul ca nici ei nu aveau atunci capere!

navidad_2017 1

04.01.2017, 02:25

Da, da, asa o fac si eu... Am reteta scrisa de mama, preluata de la Nana din Moldova (era rusoaica maritata cu moldovean!) acum vreo 30 - 35 de ani! Aici nu gasesc "Doktorskaya", asa ca ma multumesc sa pun cremvursti... Si ma consolez la gandul ca nici ei nu aveau atunci capere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de pasare cu galuste de gris