Somn la cuptor cu sos de galbiori

de katty in Peste, 1 Aug 2020 | 1905 vizualizari

 

Imi place foarte mult pestele, chiar daca nu mananc asa des.Pentru ca aveam un somn intreg m-am gandit sa il bag la cuptor intreg(mai putin capul pe care l-am folosit la un bors)
Si cum imi faceau cu ochiul niste galbiori de ceva timp am turnat rapid si un sos delicios. Evident, nu putea lipsi mamaliga.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata somn fara cap(3-4 kg)
  • sare
  • piper negru macinat
  • usturoi
  • 100 ml vin
  • zeama de lamaie
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • mamaliga pentru servit
  • 400 gr galbiori proaspeti
  • 40 gr unt
  • 1 lingurita amidon
  • 200 ml lapte dulce
  • 200 gr smantana
  • marar verde
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn la cuptor cu sos de galbiori:

Spalam bine pestele, il scurgem si il presaram cu sare si piper, inclusiv in interior. Crestam pestele din loc in loc. Maruntim usturoiul si il asezam in crestaturile facute si in interior. Punem pestele intr-o tava.Turnam vinul, zeama de lamaie si uleiul. Acoperim cu folie de aluminiu si dam pestele la frigider pentru 1/2 de ora, apoi il dam la cuptor la foc iute pentru 40  de minute, dupa care ridicam folia si il lasam sa se rumeneasca. Stropim pestele din cand in cand cu zeama din tava. Scoatem pestele cand este gata pe un platou si presaram patrunjel verde

Pentru sosul de galbiori alegem  ciupercile si le spalam bine, dupa care le scurgem intr-o sita. Intr-o cratita punem untul si cand incepe sa se topeasca adaugam ciupercile maruntite. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba pana zeama a scazut aproape complet. Diluam amidonul in lapte si turnam peste ciuperci. Aaugam sare si piper si fierbem pana sosul se leaga bine. Adaugam smantana si mai dam cateva clocote. Adaugam mararul si oprim focul. Servim pestele cu mamaliga si sos de galbiori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn la cuptor cu sos de galbiori" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu legume si cuscus