Somn pane, in sos tomat si usturoi

de Ina in Peste, 7 Iul 2011 | 6056 vizualizari

 

N-am cuvinte.......

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati de somn
  • 5 oua
  • 200 g pesmet
  • sare
  • piper
  • sos tomat  cu usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn pane, in sos tomat si usturoi:

Dupa ce curatam si portionam pestele, spalam bine bucatile si le scurgem de apa. Presaram putina sare, lasam 10 minute, apoi scurgem lichidul lasat de bucatile de peste , presand in palme fiecare bucata de peste.


Batem ouale cu un praf de sare si piper. Trecem bucatile de peste prin pesmet, apoi prin ou si iar pesmet, lasand fiecare bucata la zvantat, cca. 5 minute ( pesmetul va absorbi oul si se va usca, formand o crusta in jurul feliilor de peste )


Prajim pestele in tigaia Dry Cooker ( se poate si in ulei, dar eu prefer varianta fara ), dupa ce mai trecem odata bucatile prin ou batut. Scoatem bucatile de peste pe un prosop de hartie, pentru a absorbi surplusul de grasime.


Servim pestele cald, alaturi de sos tomat cu usturoi.


 

TIPS-URI

1

Alternand impregnarea in pesmet si ou, de mai multe ori, vom obtine o crusta frumoasa la suprafata pestelui

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn pane, in sos tomat si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Ina 1

08.07.2011, 13:33

Licuta, socra-miu mai pescuia, eu nu Acum nici el nu mai merge la pescuit... Dar avem de unde procura

Ina 1

08.07.2011, 13:35

Medi' Poate eram acasa, urato, de ce n-ai dat un semn? Nu te mai iubesc

MotanLaOale 1

08.07.2011, 21:43

bun bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor