Somon cu garnitura verde

de danakarin in Somon, 13 Ian 2013 | 1857 vizualizari

 

Am ales acest titlu pentru ca ca nu stiu cum se cheama leguma aceasta si anume Mangold in germana. Am gasit ceva de genul sfecla furajera, este evident din familia sfeclei, dar furajera...oricum Mangold e o planta la care se folosesc atat frunzele cat si nervurile si petiolul care sunt de culoare alba si au alt timp de fierbere. Mie imi place caare o aroma speciala si se preteaza de minune in quiche-uri sau omlete, dar si in salata de cartofi. Azi am ales aceasta varianta, ca si garnitura la peste.

 

INGREDIENTE

  • 500 g Mangold
  • o ceapa mica
  • un morcov
  • un catel de usturoi
  • 4 bucati de fileu de somon de aprox. 125 g.
  • ulei de masline
  • 80 ml de vin alb
  • 80 ml de smantana dulce
  • sare
  • piper
  • un pic de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu garnitura verde:

Am marinat pestele intr-un amestec de sare si zahar pentru o ora in frigider.


Am curatat si maruntit ceapa, usturoiul si morcovul, pe care l-am taiat rondele. Am spalat leguma, am taiat si maruntit partea alba si cele insirate mai sus le-am calit pana s-au inmuiat un pic in ulei de masline.


Dupa cateva minute am adaugat si partea verde a frunzelor, tot taiata, am lasat pe foc un pic si apoi am turnat vinul si smantana.


Am lasat sa fiarba incet vero 15-20 de minute.


in alta tigaie am prajit pestele cam 3 minute pe o parte si pe cealalta in ulei de masline, am sarat si piparat mancarea si am savurat-o cu un pahar de vin alb rece.


Pentru soti sau copii mai flamanzi puteti adauga niste cartofi natur.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu garnitura verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

ANNA_46 1

13.01.2013, 18:13

Foarte buna combinatie

RuxyRux 1

13.01.2013, 23:19

Grozav de bun!

Sandie 1

02.02.2013, 17:41

Este o leguma pe care o gasiti in bucataria chinezeasca si se numeste Bok Choy sau varza chinezeasca.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lambada cu salau si somon