Somon cu garnitura verde

de danakarin in Somon, 13 Ian 2013 | 3459 vizualizari

 

Am ales acest titlu pentru ca ca nu stiu cum se cheama leguma aceasta si anume Mangold in germana. Am gasit ceva de genul sfecla furajera, este evident din familia sfeclei, dar furajera...oricum Mangold e o planta la care se folosesc atat frunzele cat si nervurile si petiolul care sunt de culoare alba si au alt timp de fierbere. Mie imi place caare o aroma speciala si se preteaza de minune in quiche-uri sau omlete, dar si in salata de cartofi. Azi am ales aceasta varianta, ca si garnitura la peste.

 

INGREDIENTE

  • 500 g Mangold
  • o ceapa mica
  • un morcov
  • un catel de usturoi
  • 4 bucati de fileu de somon de aprox. 125 g.
  • ulei de masline
  • 80 ml de vin alb
  • 80 ml de smantana dulce
  • sare
  • piper
  • un pic de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu garnitura verde:

Am marinat pestele intr-un amestec de sare si zahar pentru o ora in frigider.

Am curatat si maruntit ceapa, usturoiul si morcovul, pe care l-am taiat rondele. Am spalat leguma, am taiat si maruntit partea alba  si cele insirate mai sus le-am calit pana s-au inmuiat un pic in ulei de masline.

Dupa cateva minute am adaugat si partea verde a frunzelor, tot taiata, am lasat pe foc un pic si apoi am turnat vinul si smantana.

Am lasat sa fiarba incet vero 15-20 de minute.

in alta tigaie am prajit pestele cam 3 minute pe o parte si pe cealalta in ulei de masline, am sarat si piparat mancarea si am savurat-o cu un pahar de vin alb rece.

Pentru soti sau copii mai flamanzi puteti adauga niste cartofi natur. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu garnitura verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

ANNA_46 1

13.01.2013, 18:13

Foarte buna combinatie

RuxyRux 1

13.01.2013, 23:19

Grozav de bun!

Sandie 1

02.02.2013, 17:41

Este o leguma pe care o gasiti in bucataria chinezeasca si se numeste Bok Choy sau varza chinezeasca.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu 4 garnituri