Somon cu sos de iaurt

de elucubratiiculinare in Somon, 11 Feb 2015 | 2598 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 medalioane somon
  • 1 lămâie
  • 150 g iaurt natur
  • 1/2 lingură ulei de măsline
  • 1/2 linguriță muștar Dijon
  • 1/2 căpățână usturoi
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de iaurt:

Condimentăm somonul cu sare și piper. Se stropește cu zeama de la 1/2 lămâie. Se așează pe plita sau grătarul încins câte 2-3 minute pe fiecare parte. Când este gata se scoate pe un platou.


Se curăță usturoiul și se zdrobește cu ajutorul unui mojar. Se adaugă și un praf de sare pentru a se zdrobi mai ușor. Adăugăm muștarul, uleiul de măsline, zeama de la o 1/2 lămâie și iaurtul. Amestecăm până la omogenizare. Condimentăm cu sare și piper. În sos se mai poate adăuga și o felie de lămâie tăiată fin cu tot cu coajă. - dacă nu vă place gustul amărui al cojii de lămâie aceasta se poate înlătura. Se ornează farfuria cu bucăți de lămâie și felii de castravete murat. Mie întotdeauna somonul mi se pare foarte grețos (în sensul bun al cuvântului) și de aceea adaug multe acrituri pe lângă. Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

anca_rm 1

12.02.2015, 08:39

ce-mi plac retetele tale

elucubratiiculinare 1

12.02.2015, 08:54

multumesc

mirela0911 1

12.02.2015, 14:52

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu somon