Somon cu sos de iaurt

de elucubratiiculinare in Somon, 11 Feb 2015 | 2307 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 medalioane somon
  • 1 lămâie
  • 150 g iaurt natur
  • 1/2 lingură ulei de măsline
  • 1/2 linguriță muștar Dijon
  • 1/2 căpățână usturoi
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de iaurt:

Condimentăm somonul cu sare și piper. Se stropește cu zeama de la 1/2 lămâie. Se așează pe plita sau grătarul încins câte 2-3 minute pe fiecare parte. Când este gata se scoate pe un platou.


Se curăță usturoiul și se zdrobește cu ajutorul unui mojar. Se adaugă și un praf de sare pentru a se zdrobi mai ușor. Adăugăm muștarul, uleiul de măsline, zeama de la o 1/2 lămâie și iaurtul. Amestecăm până la omogenizare. Condimentăm cu sare și piper. În sos se mai poate adăuga și o felie de lămâie tăiată fin cu tot cu coajă. - dacă nu vă place gustul amărui al cojii de lămâie aceasta se poate înlătura. Se ornează farfuria cu bucăți de lămâie și felii de castravete murat. Mie întotdeauna somonul mi se pare foarte grețos (în sensul bun al cuvântului) și de aceea adaug multe acrituri pe lângă. Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

anca_rm 1

12.02.2015, 08:39

ce-mi plac retetele tale

elucubratiiculinare 1

12.02.2015, 08:54

multumesc

mirela0911 1

12.02.2015, 14:52

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos de vin si mustar