Va invit la masa de peste! Pe alese, somon, dorada, scrumbie...
Pregatim o marinata pentru peste din ulei de masline, zeama de lamaie si sare si tinem pestele o ora inainte de a-l pune in pungi. Avem grija sa il ungem bine peste tot si sa punem putin din marinata in interior daca facem dorada si scrumbie. Punem fiecare peste in punga o inchidem bine cu sigiliul si punem pestele in tava la cuptor pentru o ora la 200 de grade. Dupa 45 de minute scoatem putin tava si taiem pungile, mai lasam inca 15 minute .
Intre timp preparam piureul.
Fierbem pe rand morcovii, apoi broccoli, eu le-am fiert putin in Zepter. Intr-o tigaie punem 50 de gr unt la topit si un catel de usturoi tocat apoi morcovii scursi de apa. Tinem pe foc si sotam 5 minute apoi bagam totul la blender. Potrivim piureul de sare si piper. Pentru piureul de broccoli procedam in acelasi mod.
Eu am servit somonul pe un pat de salata cu susan , busuioc si parmezan.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro