Somon in punga la cuptor cu piure de morcovi si broccoli

de RuxyRux in Somon, 19 Apr 2012 | 11345 vizualizari

 

Va invit la masa de peste! Pe alese, somon, dorada, scrumbie...

 

INGREDIENTE

  • somon
  • eu am mai pus si dorada si scrumbie
  • 3 linguri ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • pungi pentru friptura la cuptor de la Fino
  • Pentru piureul de broccoli si morcov:
  • 5 morcovi
  • 1 broccoli mare
  • 2 catei de usturoi
  • 100 gr unt
  • sare
  • piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in punga la cuptor cu piure de morcovi si broccoli:

Pregatim o marinata pentru peste din ulei de masline, zeama de lamaie si sare si tinem pestele o ora inainte de a-l pune in pungi. Avem grija sa il ungem bine peste tot si sa punem putin din marinata in interior daca facem dorada si scrumbie. Punem fiecare peste in punga o inchidem bine cu sigiliul si punem pestele in tava la cuptor pentru o ora la 200 de grade. Dupa 45 de minute scoatem putin tava si taiem pungile, mai lasam inca 15 minute .


Intre timp preparam piureul.


Fierbem pe rand morcovii, apoi broccoli, eu le-am fiert putin in Zepter. Intr-o tigaie punem 50 de gr unt la topit si un catel de usturoi tocat apoi morcovii scursi de apa. Tinem pe foc si sotam 5 minute apoi bagam totul la blender. Potrivim piureul de sare si piper. Pentru piureul de broccoli procedam in acelasi mod.


Eu am servit somonul pe un pat de salata cu susan , busuioc si parmezan.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in punga la cuptor cu piure de morcovi si broccoli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 06:49

bun somonul

sebirizescu 1

17.12.2013, 14:49

bun

RuxyRux 1

13.01.2014, 18:24

Prea buuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
File de somon la cuptor cu legume