Somon la gratar

de adriana65 in Somon, 21 Iun 2013 | 10234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 3 medalioane de somon
  • - 1 lingură cimbru uscat
  • - 1 linguriţă rozmarin uscat
  • - 1 lingură sos de soia
  • - 1 lingură muştar franţuzesc
  • - 1/2 linguriţă piper
  • - sare
  • - 2 linguri ulei de măsline
  • - 1 lămâie
  • - 1/2 linguriţă pastă de ardei iute Eros Pista
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la gratar:

Se spală şi se curăţă de solzi şi oase somonul (dacă mai este cazul) apoi se tamponează cu un şervet.

Intr-un borcan se pun cimbru, rozmarin, sos de soia, muştar, piper, ulei şi zeama stoarsă de la o jumătate de lămâie. Se închide borcanul şi se agită de câteva ori  pentru a se amesteca ingredientele. Sosul rezultat se pune peste medalioanele de somon, se amestecă bine  şi se dă la frigider pentru 2 - 3 ore.

Medalioanele de somon se pun pe grătarul încins unde se lasă 7-10 minute pe o parte apoi se întorc cu ajutorul unei palete şi se mai lasă pe grătar 6-7 minute. Pe bucata mea de somon am pus şi pastă de ardei iute. 

Un deliciu. Noi l-am servit cu broccoli dar este la fel de bun lângă o garnitură de cartofi sau alte legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piperchi
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon cu avocado