Sorbet de pepene galben, limoncello si fructul pasiunii

de Catalina L in Cook and smile, 5 Noi 2017 | 3316 vizualizari

 

Rezultatul este proaspăt, racoritor și foarte aromat.
Este un preparat din pulpa de fructe si sirop de zahar.
Spre deosebire de inghetata nu contine lapte sau smantana.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/sorbet-de-pepene-galben-limoncello-si.html

 

INGREDIENTE

  • 450 g pulpa de pepene galben
  • 150 ml de apa
  • 130 g de zahar
  • 2 fructe pasiunii
  • 1 lingura lichior de lamaie limoncello
  • 2 albusuri de ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sorbet de pepene galben, limoncello si fructul pasiunii:

Se prepară un sirop din apă și zahăr într-o cratiță. Se fierbe timp de 2 minute si se lasa să se răcească.

Se taie pepenele în două, îndepărtați semințele. Se scoate pulpa si se da prin mixer. Se amestecă piureul de pepene galben cu lichiorul limoncello si cu siropul racit.

Taiati fructele pasiunii in 2, scoateti pulpa si semintele si treceti-le printr-o sita pentru a recupera sucul. Pastrati o lingura de seminte.

Adaugati sucul si semintele in piureul de pepene.

Bateti albusurile spuma si le incorporati .

Plasati compozitia in sorbetiera si lasati timp de 45 minute.

Puneti la congelator pentru 1 ora si puteti servi.

Daca nu aveti sorbetiera, turnati compozitia intr-o cutie de plastic cu capac si dati-o la congelator 30 de minute.

Scoateti, mixati si dati din nou la congelator timp de 30 de minute.

Repetati de 2 ori. Astfel sorbetul nu va avea cristale de gheata.

Gustul pepenului galben este predominant, acest sorbet este de mare finețe, il voi reface cu siguranta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sorbet de pepene galben, limoncello si fructul pasiunii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Limoncello - Lichior din coaja de lamaie