Sos BBQ

de Oana in Pt. carne, 20 Iul 2015 | 6477 vizualizari

 

Perfect pentru o friptura sau legume la gratar! 

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe rosii
  • 4-5 catei usturoi 
  • 2 linguri ulei 
  • 400 ml suc de rosii 
  • 50 ml coniac 
  • 100 ml vin rosu 
  • 2 lingurite zahar brun 
  • 1 lingura otet balsamic 
  • ½ lingurita paprika afumata 
  • sare si piper dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos BBQ:

Taiati ceapa si usturoiul in cubulete. Puneti uleiul la incins intr-o craticioara, apoi adaugati ceapa si usturoiul si lasati sa se inmoaie putin. Stingeti cu vinul rosu si lasati sa fiarba cateva minute. Adaugati sucul de rosii, zaharul, otetul balsamic, sare si piper dupa gust si paprika afumata. Amestecati usor si lasati sa fiarba la foc mic cateva minute. Spre final adaugati coniacul.

Opriti focul si puneti sosul fierbinte in borcane curate si inchideti bine capacele.

Puteti servi alaturi de fripturi la gratar sau legume la grill.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos BBQ" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sos mexican rosu