Sos bordelez

de Bucataras in Clasice, 23 Mai 2009 | 8108 vizualizari

 

Se poate servi alaturi de medalioane de carne de vita sau cu friptura de miel/dfazan ori iepure

 

INGREDIENTE

  • 25 gr unt
  • 1 felie de sunca (bacon) fara sorici, neafumata sau afumata, tocata marunt
  • 2 cepe tocate marunt
  • 2 morcovi tocati marunt
  • 55 gr cipuerci tocate marunt
  • 3 linguri de faina
  • 300 ml vin rosu
  • 300 ml supa de carne de vita
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos bordelez:

1. Topiti untul intr-o tigaie. Adaugati sunca si lasati-o sa se prajeasca timp de 2 minute, amestecind. Adaugati ceapa, morcovul, ciupercile si caliti-le timp de aproximativ 8 minute sau pina cind se inmoaie si capata o culoare usor maronie

2. Adaugati faina, amestecind si lasati-o sa se caleasca pina cind devine putin maronie. Luati tigaia de pe foc si adaugati treptat bulionul si vinul, omogenizind

3. Lasati sa dea in clocot la foc mic. Adaugati condimentele. Puneti un capac si lasati sa fiarba inabusit timp de o ora, amestecind din cind in cind

4. Luati tigaia de pe foc, lasati compozitia sa se raceasca putin, apoi strecurati sosul prin sita. Inlaturati ceea ce ramine in sita. Puneti sosul inapoi in tigaia curata si incalziti-l usor inainte de a-l servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos bordelez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ragù alla bolognese (Sos Bolognez)