Sos caramel

de soryna1981 in Dulciuri, 21 Ian 2012 | 2268 vizualizari

 

Un sos bun, dulce si potrivit pentru topping la inghetata, pancakes, etc

 

INGREDIENTE

  • Se poate folosi un pahar/cana normala pentru masuratoare:
  • 1/2 pahar/cana frisca lichida 
  • 1 pahar/ cana intreaga zahar tos
  • 30 gr unt/ margarina la pachet
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos caramel:

Se pune frisca lichida intr-un ibric si se incalzeste, dar sa nu ajunga la stadiul de fierbere, deoarece se strica, cand incepe sa faca bule se ia de pe foc.

Separat se pune zaharul intr-o craticioara la foc mic si se amesteca continuu cu o spatula/ lingura lemn pana la dizolvarea zaharului in totalitate si ajunge lichid si de culoarea caramelului,dar sa nu lasati mai mult pe foc, deoarece riscati sa-l ardeti si apoi are un gust amar nu ca cel de caramel. Dupa topirea zaharului se stinge focul, se pune untul/ margarina se amesteca in continuare, incepe sa se  ingroase, dar amestecati in continuare deoarece se desface, dupa incorporarea totala se poate pune si frisca lichida, sa mai fie calda, se amesteca pana se incorporeaza foarte bine si aceasta. Se lasa la racit, amestecandu-se la interval de 2-3 minute pana la racirea completa.

Se poate servi imediat dupa ce este facut.

 

TIPS-URI

1

Se poate pune intr-un vas acoperit(eu am pus intr-un borcan cu capac) se tine in frigider si se foloseste cand se doreste, dar nu se tine mai mult de 7 zile.

2

La inceput cand este fierbinte are o textura mai subtire si de culoare inchisa, dar odata racit sosul se deschide la culoare si se ingroasa.

3

Cand se doreste sa se consume, se poate incalzi inainte de folosire prin procedura, o craticioara cu apa fierbinte si se pune borcanul in acea apa amestecandu-se mereu pana ce devine la textura dorita.

4

Dupa cum cred ca se vede in poze, borcanul la inceput era plin si caramelul de culoare mai inchisa, deoarece era inca cald, dar pe parcurs evident ca s-a consumat din el si in borcan incepea sa tot scada:)......dar deja era sosul racit si incepea sa-si schimbe culoarea.

RETETA IN IMAGINI

Sos caramel-0
Sos caramel-1
Sos caramel-2

COMENTARII (6)

Lau

Lau 1

22.01.2012, 11:27

bun

soryna1981

soryna1981 1

22.01.2012, 11:36

Sa stiti ca e prima oara cand l-am facut si chiar am fost multumiti, este bun

MotanLaOale

MotanLaOale 1

22.01.2012, 13:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!