Sos napolitan la borcan

de Ksenya in Conserve, 19 Sep 2017 | 7679 vizualizari

 

 
 
     Dupa mai multe cautari de un sos pentru paste, in sfarsit am gasit ceea ce imi doream. Desi sosul il stiam, (am avut ocazia sa asist si sa vad cum il gatesc napolitanii) cu aceleasi ingrediente insa modul pe care vi-l prezint, este altul. E usor de facut. Se poate pune si pe iarna la borcan. Daca aveti si putin stoc de legume si crutoane se poate prepara si o supa de rosii fierbinte sau rece. Un sos care, datorita tehnicii de preparare, are un gust aparte. Ideal pentru cei care tin post sau sau de luat la pachet pentru cei cu pitici iubitori de paste. Pentru studenti, pregatit de mame si bunici, pentru toata lumea care vrea sa aiba in casa o baza de sos ,din care se poate dezvolta alte retete.
Sursa de inspiratie  a tehnicii de preparare Adi Haidean. Multumesc!
 

 

INGREDIENTE

  • 3-4 kg rosii bine coapte, de preferat cele romanesti
  • 2 cepe
  • Busuioc proaspat
  • 2 catei usturoi
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • Sare
  • 1 lingurita zahar (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos napolitan la borcan:

 

 

Alegem rosiile bine coapte, le spalam si le taiem bucati.

Adaugam rosiile intr-o tava inalta de aragaz.

Ceapa o curatam si o taiem grosier si o adaugam peste rosii.

Usturoiul il curatam si-l tocam, il adaugam in tava.

Busuiocul il spalam si-l adaugam in tava, stropim cu ulei de masline.

Introducem tava in cuptor, pornim cuptorul  la 160 grade C si lasam 20-30 minute.

Oprim cuptorul si lasam sa racoreasca putin compozitia.

Transferam intr-o cratita si, cu un blender vertical, aducem rosiile la consistenta dorita, mai mult sau mai putin pasat, dupa cum va place.

 Punem oala pe foc mic, adaugam sare si lasam 15-20 minute.

 Gustam sosul si, daca e acru, adaugam zahar, dupa gust. Daca rosiile sunt coapte bine, nu e nevoie de zahar.

Sterilizam borcanele 3 minute la cuptorul cu microunde, capacele le fierbem cateva minute.

Umplem borcanele cu sos, inchidem ermetic si le intoarcem cu gura in jos. Acoperim cu o patura. Lasam pana se racesc complet.

 La o tava de aragaz inalt, mi-au iesit 6 borcane de 370 ml.

 

TIPS-URI

1

alegeti rosiile de gradina, bine coapte

2

pentru un gust putin picant, puteti adauga si un ardei iute

3

puteti folosi sosul si la pizza

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos napolitan la borcan" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Suc de roşii